Les platges de Benidorm, obertes

Les platges, reordenades amb totes les garanties sanitàries amb el pla 'Benidorm Beach Safety', reben als primers usuaris
0
0
Les platges de Benidorm, obertes
Les platges de Benidorm, obertes

Els arenals compten amb 12 sectors d'accés lliure, mentre que s'han reduït en prop de 900 les hamaques de l'empresa concessionària.

Les platges de Benidorm s'han obert este dilluns "amb total seguretat", coincidint amb l'inici de la Fase 3 del pla estatal de la desescalada, segons ha indicat l'alcalde, Toni Pérez. A les 09.00 hores, i a través dels punts d'accés habilitats -20 en total–, els primers usuaris han trepitjat les platges, que a causa de la pandèmia de la Covid-19 es van tancar al bany el passat 13 de març, clausurant-se totalment el dia 14.

Esta reobertura s'ha realitzat sobre la base del "pla global" dissenyat per l'Ajuntament juntament amb Visit Benidorm i que té entre els seus eixos el denominat 'Benidorm Beach Safety' que el seu "primer objectiu és que tothom gaudisca la platja en llibertat i sentint-se protegits", sabent que s'estan aplicant les mesures necessàries perquè es respecte "la distància física que és, en este moment i mancant vacuna, el mandat més important que traslladen l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Govern d'Espanya per a evitar la transmissió del virus".

Per a això, les platges de Llevant i Ponent s'ha dividit en 20 sectors, 12 d'ells d'accés lliure amb 5.122 parcel·les de 16 metres quadrats (4x4 metres), situades a 6 metres de distància de la riba, tal com establix la normativa llançada pel Govern d'Espanya. Cada parcel·la pot ser ocupada d'1 a 4 persones –5 si una d'elles és menor de sis anys–, fins a aconseguir una ocupació màxima de 20.488 persones. Hi ha dos tipus de sectors d'accés lliure: per a majors de setanta anys i per a la resta de la població, si bé els majors podran accedir a la resta de sectors si així ho desitgen. En el cas de les famílies o grups amb menors de sis anys, es permetrà fins a cinc persones. La concessionària, per part seua, compta amb 8 sectors per a la instal·lació d'hamaques.

Referent a això, l'alcalde ha destacat que "la reordenació que s'ha fet de les platges per a adaptar-les a la situació actual, ha reduït en prop de 900 les hamaques de lloguer de la concessionària".

L'alcalde ha incidit en què 'Benidorm Beach Safety' és "un sistema modulable i molt versàtil" que "tindrà un suport de recursos humans, materials i tecnològics com mai havíem imaginat", evidenciant que "es poden gestionar arenals capaços d'acollir en una jornada normal de platja d'estiu més de 40.000 persones, i que ara per les limitacions d'aforament podran arribar albergar en qualsevol moment una mica més de 25.000".

Dins d'aqueixa versatilitat està la possibilitat de modular els sectors i la seua distribució en funció de la demanda i ús que tinguen a cada moment o període.

Durant estos primers dies d'activitat a les platges, amb una ocupació baixa deguda a les restriccions de mobilitat en el territori nacional, els usuaris poden acostar-se als punts d'accés, on se'ls assigna una parcel·la en el sector corresponent. En els pròxims dies, es posarà en marxa una plataforma web per a la reserva i elecció de parcel·la. A través de la plataforma l'usuari rebrà un codi d'accés, que haurà de presentar en el punt d'accés corresponent. Les persones que no tinguen accés a la tecnologia comptaran amb sis punts d'atenció presencial en els quals se'ls assistirà per a facilitar l'accés.

Amb caràcter general, la platja estarà oberta de 09.00 a 21.00 hores. En les jornades en les quals puguen produir-se "pics de demanda", es podrien establir puntualment torns de matí i vesprada per a doblegar l'aforament d'una jornada. Finalitzat aqueix horari es duran a terme les labors de neteja i desinfecció, sobre la base de tota la normativa aplicable, fent especial incidència en els elements d'ús comú com, per exemple, els llavapeus. Uns llavapeus que es proveïxen íntegrament d'aigua de la mar i en els quals sempre, per qüestions sanitàries, estaran en funcionament de manera ininterrompuda.

Benidorm Beach Safety

El pla específic s'emmarca dins del 'Benidorm DTI + Segura', orientat a generar confiança a residents i visitants i a ajudar a la reactivació de l'ocupació i el teixit productiu local. Amb la seguretat com a eix fonamental de tota l'acció, el Benidorm DTI + Segura s'estructura en tres línies de treball interconnectades: el monitoratge sanitari, a través del projecte Patti Recovery; l'aposta per la qualitat, i els protocols Covid-19 ON; i la gestió d'espais públics, que és on es desenvolupa este Benidorm Beach Safety. Esta denominació està orientada a recuperar la confiança del mercat internacional, que és el que en estos moments presenta més reticències a viatjar.