Les APA de Benidorm analitzen el model educatiu en temps de pandèmia

El guardonat professor César Bona proposa aprofitar el moment per a planificar l'escola del futur
0
0
Acte organitzat per l'Agrupació d'APA. En carrusel, César Bona i altres moments.
Acte organitzat per l'Agrupació d'APA. En carrusel, César Bona i altres moments.

Una escola on "participen les famílies" i es puga educar en el diàleg i el respecte a la diversitat.

César Bona, considerat com un dels cinquanta millors mestres del món, segons el Global Teacher Prize 2014, va impartir la ponència 'Humanitzar l'educació', emmarcada en una jornada de treball, organitzada per l'Agrupació Local d'APA de Benidorm amb la col·laboració amb la Regidoria d'Educació i que es va desenvolupar ahir en la Sala d'actes de l'Ajuntament.

La sessió va poder seguir-se de manera presencial a la sala municipal, adaptada als estrictes protocols sanitaris, i també va ser retransmesa en directe a través d'Internet. Entre els assistents, l'alcalde, Toni Pérez; la regidora d'Educació, Maite Moreno, i altres membres de la corporació.

Maite Moreno, va donar la benvinguda als assistents, va destacar l'esforç realitzat en la celebració d'esta jornada per l'Agrupació Local d'APA i l'elecció de César Bona com a conferenciant que, va recordar, es va plantejar en unes jornades de l'any anterior. A continuació, Toni Pérez va prendre la paraula per a agrair la "constant activitat" de les associacions de pares i mares d'alumnes, precisament "en temps de *COVID". L'alcalde va realçar "la capacitat de resiliència de la comunitat educativa" de Benidorm que ha sabut adaptar-se als canvis "per difícils que siguen".

Pérez va valorar el "responsabilitat" dels pares i mares "implicats amb l'educació" i el comportament "modèlic i eficaç" de tota la societat benidormera, la qual cosa va permetre superar el curs anterior i poder començar el present. Un "èxit" que partix d'"un compromís individual que se suma a tot un repte col·lectiu".

Després de la introducció de l'alcalde, va tindre lloc una taula redona que, sota el títol 'L'educació en temps de COVID', va reunir a Sara López (CEIP Puig Campana), Marc Antoni Pérez (IES Beatriu Fajardo de Mendoza), Pablo Jiménez (centre d'estudis 3Catorce) i Rosa Ana Calvo (CC Nuestra Señora de los Dolores), moderada per José Francisco Pérez Sellés, professor del Beatriu Fajardo de Mendoza

Seguidament, en la seua conferència, César Bona, es va centrar en els temps viscuts a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19. En com s'ha trontollat una "estructura a la qual estàvem acostumats". El ponent va augurar que l'actual situació derivarà en una "profunda transformació" en molts camps de la societat com l'economia o la medicina o la virologia i, per descomptat, també en l'educació.

Bona va afirmar que l'objectiu de l'educació és donar-los als nostres fills "eines perquè cresquen" i "sàpien relacionar-se amb les persones i el món en el qual viuen". Sobre la pandèmia, va assenyalar que pot ser "una oportunitat" per a replantejar-nos l'escola que volem i va apuntar fallades crítiques com els que es produïxen en el salt de l'Educació Primària a la Secundària, o el percentatge de fracàs de l'ESO en la qual "un de cada quatre alumnes no finalitza els estudis".

César Bona va advocar per una escola on "participen les famílies" i es puga educar en el diàleg i el respecte a la diversitat. Una escola a la qual els xiquets "desitgen tornar l'endemà", en la qual professorat i pares treballen braç a braç perquè "és a l'escola on es pot començar a millorar la societat".

César Bona és diplomat en Magisteri i llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Saragossa. Entre altres premis, ha sigut guardonat amb el Magister d'Honor per la Plataforma de l'Escola Pública i amb la Creu José de Calasanz.