L'Ausiàs March acull la primera representació del 'Joves Espectadors': 'Diversa' de Pàmpol Teatre

La proposta d'Educació i Cultura s'allargarà fins a abril i en ella participen tots els centres escolars de Benidorm
0
0
L'Ausiàs March acull la primera representació del 'Joves Espectadors': 'Diversa' de Pàmpol Teatre
L'Ausiàs March acull la primera representació del 'Joves Espectadors': 'Diversa' de Pàmpol Teatre

Amb el bon temps, ha pogut arrancar el cicle de teatre infantil 'Joves Espectadors', la proposta de les regidories d'Educació i Cultura que pretén acostar les arts escèniques als alumnes d'Infantil i Primària de Benidorm, emmarcada dins de la iniciativa 'Activem els col·els".

Estava previst que l'activitat començara el divendres passat en els centres Aitana i Vasco Núñez de Balboa. No obstant això, en ser a l'aire lliure, l'amenaça de pluja va obligar a la seua suspensió. Hui, amb els cels buidats, s'ha représ el calendari previst amb una primera representació a les 9.30 en el Miguel Hernández i, al migdia, en l'Ausiàs March. Precisament, a este centre han acudit hui els responsables d'Educació i Cultura, Jaime Jesús Pérez i Maite Moreno.

Som ací per a "donar el tret d'eixida –ha dit Jaime Jesús Pérez– al cicle 'Joves Espectadors' amb l'espectacle 'Diversa', de Pàmpol Teatre". L'edil ha mostrat la seua alegria per "el gran acolliment" que ha tingut la proposta, emmarcada en la campanya 'Activem els col·els', el projecte global de suport educatiu i activitats escolars que pretén aproximar la cultura als col·legis. Una "iniciativa d'este equip de govern –en paraules de Jaime Jesús Pérez– per a la reactivació de les activitats extraescolars en els àmbits cultural, educatiu, esportiu i juvenil".

Pérez ha postil·lat que si l'administració no acostara el teatre a l'escola, bona part de la població escolar "no podria accedir" a gaudir d'una representació teatral "com és el cas". L'edil ha confirmat que tots els col·legis de Benidorm s'han sumat a la iniciativa, deixant ben clar que les representacions es duran a terme "subjectes" a la normativa de prevenció sanitària davant la Covid-19.

Calendari de representacions

El calendari de representacions contempla que demà, 23 de març, tindran lloc en els CEIP La Cala i El Murtal; el dia 25, al Puig Campana i Els Tolls; el 26, en el Gabriel Miró i en el Mestre Gaspar López; el 29, en el Centre Concertat Nuestra Señora de los Dolores i en el Leonor Canalejas; el 30, en el Centre Internacional Lope de Vega i al Serra Gelada. Finalment, el 31 de març serà el torn de Bautista Lledó i del Costablanca International. De seguida es donarà a conéixer el dia de les representacions suspeses per la climatologia en l'Aitana i el Vasco Núñez de Balboa.