L'Ajuntament oferix als jóvens la possibilitat de formar-se com a monitor de temps lliure

Una titulació oficial que capacita per a treballar en campaments, escoles d'estiu, menjadors escolars, ludoteques...,
0
0
Jaime Jesús Pérez, regidor de Joventut.
Jaime Jesús Pérez, regidor de Joventut.

La Regidoria de Joventut ha convocat un curs oficial de Monitor d'Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil, dirigit a jóvens a partir de dihuit anys que vulguen iniciar-se en l'animació sociocultural i capacitar-se per a treballar en campaments, escoles d'estiu, activitats extraescolars, menjadors escolars, ludoteques o animació d'hotels, entre altres.

Jaime Jesús Pérez, regidor de Joventut, ha presentat hui la iniciativa que permet aconseguir "una acreditació oficial que obri moltes portes per a accedir al mercat laboral". Per això ha animat als jóvens que estiguen interessats a inscriure's en el curs que es desenvoluparà del 29 de febrer al 9 de maig, els dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 22.00 hores, la qual cosa permet compaginar-ho amb estudis el treball.

Les sessions es desenvoluparan en el Centre Social 'José Llorca Linares' durant 310 hores: 150 són lectives i d'elles, 45 no presencials "o en línia", precisa Pérez. La resta, 160, es repartiran entre pràctiques i elaboració de la memòria preceptiva. Jaime Jesús Pérez ha anunciat que el termini d'inscripció s'obrirà el dia 17 i es tancarà el 27 de febrer. El curs oferix 35 places i la matrícula costa 120 euros. Les persones interessades hauran d'emplenar un imprés i adjuntar una fotografia. "Si algú desitja més informació –recorda Pérez–, pot sol·licitar-la en el Centre d'Informació Juvenil (CIJ), situat en els baixos de l'Ajuntament".

Amb este curs es pretén que els participants puguen "analitzar el context educatiu de l'animació sociocultural" de manera que el monitor puga "definir la seua funció i aprendre a dissenyar i programar activitats". Un curs de monitor de temps lliure en el qual els jóvens aprendran "recursos i tècniques d'actuació que li capacitaran per a desenvolupar amb eficiència totes estes activitats", ha aclarit el regidor.

Els participants incidiran en aspectes essencials de l'educació en el temps lliure, la seua metodologia, fonaments, legislació i en la programació d'activitats. També es treballarà la salut o la prevenció d'accidents. Es realitzaran dinàmiques de tipus grupal que permeten el desenvolupament psicosocial i la integració del col·lectiu, tot això mitjançant tècniques i recursos d'animació que potencien la creativitat com a tallers i activitats lúdiques. Així mateix s'incidirà en l'ús i aprofitament de mitjans audiovisuals, jocs, música, dansa, educació ambiental o campisme.