EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

22:41 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

S'ha licitat de manera urgent el subministrament d'estos HEPA, que es preveu que estiguen a la disposició dels centres a mitjan febrer

L'Ajuntament inicia el procés per a adquirir 300 purificadors d'aire per als centres educatius

26 gener 2021
L'Ajuntament inicia el procés per a adquirir 300 purificadors d'aire per als centres educatius...

Educació recorda que estos dispositius complementen la ventilació natural de les aules

L'Ajuntament ha iniciat el procés per a l'adquisició de 300 purificadors d'aire per als centres educatius de Benidorm, amb la convocatòria d'un procediment obert i urgent. L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "la Junta de Govern Local va aprovar ahir la licitació d'este contracte, que hui ja s'ha publicat en la plataforma de Contractació de l'Estat i al qual es podran presentar ofertes fins al pròxim 2 de febrer". Segons les bases del contracte, "el subministrament d'estos dispositius ha de fer-se efectiu en un termini màxim de deu dies des de l'adjudicació, per la qual cosa estimem que estos purificadors d'aire per a les aules estaran a la disposició dels centres educatius a mitjan febrer".

Toni Pérez ha recordat que la distribució d'estos dispositius HEPA es farà de manera proporcional en funció de l'alumnat i espais de cada centre" i arribaran als servicis d'Atenció a la Primera Infància municipals, col·legis d'Educació Infantil i Primària, instituts d'Ensenyament Secundari, Conservatori de Música i Dansa, en les instal·lacions del Centre de Formació de Persones Adultes (FPA), i en les dependències de l'Escola Oficial d'Idiomes i seu de la UNED.

L'alcalde ha indicat que "amb l'adquisició d'estos 300 purificadors volem contribuir al fet que el desenvolupament de l'activitat acadèmica es realitze en les millors condicions per a docents i alumnat, tal com hem fet des de l'inici de la pandèmia, amb actuacions en tots els centres per a, per exemple, garantir el manteniment de les distàncies de seguretat en els accessos i eixides de les instal·lacions educatives". "En l'ànim i acció d'este Ajuntament està col·laborar amb els centres educatius, fins i tot destinant fons i duent a terme actuacions que són competència de la Conselleria d'Educació", ha agregat.

L'Ajuntament ha reservat 200.103 euros per a l'adquisició d'estos 300 dispositius HEPA, que complementaran el subministrament compromés per la Generalitat Valenciana, que encara no ha arribat als centres educatius de Benidorm. Referent a això, recordar que el passat 14 de gener l'edil d'Educació, Maite Moreno, va remetre un escrit al director territorial d'Educació de la Conselleria per a saber quants dels 8.000 dispositius anunciats per Ximo Puig per a tota la Comunitat Valenciana se subministraran als centres educatius de Benidorm.

Finalment, Toni Pérez ha incidit en què estos purificadors d'aire són "un complement a la ventilació natural de les aules i espais, ja que la mateixa normativa de la Conselleria establix que la instal·lació d'estos dispositius HEPA no anul·la la ventilació periòdica, per la qual cosa al llarg de la jornada les finestres de les classes hauran de romandre obertes per un període de temps determinat". De fet, "la guia de la Conselleria d'Educació, un dels documents que hem tingut en compte a l'hora d'elaborar els plecs de condicions d'este contracte, establix que les aules deuen ventilares cada 25 o 30 minuts durant un temps estimat de 3 a 5 minuts".