L'Ajuntament ingressarà un cànon de 270.000 euros anuals amb el nou contracte del mobiliari urbà

El valor estimat del contracte és de 9 milions d'euros, impulsa la instal·lació d'elements tecnològics i suposarà un salt de qualitat en termes de modernització i imatge
0
0
L'Ajuntament ingressarà un cànon de 270.000 euros anuals amb el nou contracte del mobiliari urbà
L'Ajuntament ingressarà un cànon de 270.000 euros anuals amb el nou contracte del mobiliari urbà

L'Ajuntament de Benidorm ingressarà un cànon anual de 270.000 euros amb el nou contracte de mobiliari urbà que el ple aprovarà dimecres que ve, 30 de desembre. El regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, ha explicat que "es millora així en 120.000 euros la quantia de licitació, que marcava un cànon anual mínim de 150.000 euros, per la qual cosa pràcticament es duplica el cànon que rebrà l'Ajuntament que passa d'aqueixos 150.000 a 270.000 euros". Un cànon que se suma a l'import anual destinat a inversions per l'explotació d'elements comercials, que finalment rondarà els 145.000 euros.

De Zárate ha indicat que "este nou contracte té un valor estimat de 9 milions d'euros i una duració de deu anys justament per la inversió a realitzar per l'empresa concessionària".

L'edil ha detallat que a esta licitació, "la primera totalment electrònica feta per l'Ajuntament", es van presentar "dos empreses, la qual cosa dona mostres de la magnitud i exigència d'este nou contracte, amb el qual impulsem la instal·lació i manteniment d'elements tecnològics com puguen ser les 'tecnoparades', tòtems digitals, sensors ambientals, telescopis, estacions meteorològiques, i punts d'accés wifi i de recàrrega de vehicles". Referent a això, ha avançat que s'instal·laran trenta punts d'accés wifi i tres de recàrrega de vehicles.

A més, el nou contracte recull també la instal·lació, conservació i manteniment del mobiliari actual, en el qual s'inclouen les marquesines, els opis i la retolació dels carrers.

"Donem, per tant, un salt de qualitat molt important en termes d'imatge i modernització", al mateix temps que comptarem amb un contracte per a avançar en el compliment de tot el recollit en el Pla Director de la Destinació Turística Intel·ligent (DTI), en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), i en el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES); així com en la implantació del projecte 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible", ha agregat.

Sobre la base de la puntuació atorgada pels tècnics a les dos propostes presentades, el contracte s'adjudicarà a Impursa, "en haver presentat l'oferta més avantatjosa per a l'interés general".