L'Ajuntament desinfectarà els accessos als edificis que el sol·liciten

El servici inclou treballs en portals, porxades, portes exteriors, porters telefònics i mobiliari a l'aire lliure
0
0
L'Ajuntament desinfectarà els accessos als edificis que el sol·liciten
L'Ajuntament desinfectarà els accessos als edificis que el sol·liciten

No tindrà cost per a les comunitats de propietaris, que hauran de sol·licitar-ho en els telèfons gratuïts de la #XAC 900 701 322 i 900 101 215 o en el correu fccbenidorm@gmail.com

L'Ajuntament de Benidorm, a través del Servici Municipal de Neteja Viària, desinfectarà les porxades, portals i patis exteriors de les comunitats de propietaris que ho sol·liciten mentre dure la crisi sanitària pel coronavirus. Segons ha explicat l'alcalde, Toni Pérez, esta desinfecció "es realitzarà sense cost directe per a la comunitat beneficiada", i inclou "les zones d'ús comú que seguixen obertes a l'ús i trànsit dels veïns i, per tant, que no estan afectades pel tancament establit amb l'estat d'alarma". En conseqüència, queden exclosos d'estes labors de desinfecció l'interior dels edificis, les zones verdes i d'oci com a jardins, piscines, pistes esportives, jocs infantils, etcètera.

Pérez ha recordat que "fins i tot abans que es decretara l'estat d'alarma, des de l'Ajuntament ja anàvem aplicant mesures especials de neteja i desinfecció en espais públics; uns esforços que s'han redoblat en les últimes setmanes les 24 hores del dia, prestant especial atenció als edificis i instal·lacions essencials i oberts al públic i el seu entorn com puguen ser centres hospitalaris i sanitaris, de servicis de seguretat i essencials, així com les vies públiques d'accés a supermercats, farmàcies, caixers, entitats bancàries, gasolineres, etcètera, arribant diàriament a tots els barris". En estes labors diàries també s'inclou la desinfecció del mobiliari urbà i dels edificis públics.

No obstant això, ha afegit l'alcalde, "a la vista que la situació de confinament decretada pel Govern es prolonga i que, per això, els moviments essencials de la ciutadania, en general, es limiten a la proximitat dels seus habitatges, hem considerat necessari ampliar més la protecció i que els treballs de desinfecció que es realitzen no sols aconseguisquen la via pública, sinó que, a més, contemplen també les zones privades d'ús comunitari". Unes labors que també arribaran a les portes exteriors, els porters telefònics de les comunitats i papereres o un altre mobiliari.

L'alcalde ha subratllat que este servici "es durà a terme baix petició i sense càrrec per a les comunitats de propietaris" que hauran de sol·licitar-ho a través del correu electrònic fccbenidorm@gmail.com o en els telèfons gratuïts de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC): 900 701 322 i 900 101 215. Una vegada sol·licitat el servici, l'accés a cada comunitat haurà de ser facilitat pel conserge o un veí.

Per a la prestació d'este servici s'han disposat dos brigades en horari de matí i vesprada, entre les 08.00 i les 20.00 hores, si bé també existix la possibilitat de fer-ho en franja nocturna.

L'alcalde ha assenyalat que "no dubtem que estos treballs seran complicats i suposen un esforç més per a tots, però de poc servirà la labor de desinfecció si no aconseguix tota la ciutat i tots els racons". Així mateix, ha agregat que "la situació que estem vivint suposa un repte continu de tots nosaltres amb la finalitat de frenar el contagi i l'expansió de la malaltia i amb el convenciment que junts ho aconseguirem".