La Junta de Govern aprova les bases per a les ajudes a entitats socials locals, que ascendixen a 100.000 euros

Benestar també convoca subvencions per a projectes de cooperació internacional
0
0
La Junta de Govern aprova les bases per a les ajudes a entitats socials locals, que ascendixen a 100.000 euros
La Junta de Govern aprova les bases per a les ajudes a entitats socials locals, que ascendixen a 100.000 euros

La Junta de Govern Local de Benidorm ha aprovat les bases de la convocatòria de subvencions a associacions socials, sanitàries o que treballen en l'àmbit de la Igualtat, així com d'aquelles organitzacions que realitzen projectes de cooperació internacional. La regidora de Benestar Social, Ángela Llorca, ha explicat que "igual que en anys anteriors, s'ha obert una línia de subvencions perquè estes entitats sense ànim de lucre desenvolupen els seus programes i activitats de caràcter terapèutic i/o rehabilitador, i solidaris en el cas de les organitzacions que des de Benidorm treballen en l'àmbit de la cooperació internacional".

Llorca ha indicat que "en el pressupost municipal disposem d'una partida pressupostària de 100.000 euros per a estes ajudes a entitats socials, sanitàries o d'igualtat, que seran d'un màxim de 12.000 euros per entitats". En 2018 l'Ajuntament va subvencionar els projectes sociosanitaris presentats per AFA Marina Baixa, AFEM Marina Baixa, Asmibe, Amigos, Apaex, Fibromiàlgia, Anémona i Inclúyenos.

Quant als requisits, les entitats hauran de: estar legalment constituïdes i inscrites en el Registre d'Associacions de l'Ajuntament de Benidorm com a mínim sis mesos abans de la publicació de les bases; disposar de seu social estable, activa i oberta al públic amb horari d'atenció demostrable en el municipi o atendre en una altra localitat a població empadronada i resident a Benidorm; i realitzar activitats orientades a millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

A més, en la mateixa sessió de la Junta de Govern s'han aprovat les bases de les ajudes per a entitats que desenvolupen projectes d'interés públic i social en zones i països que patixen situacions d'empobriment i que estiguen suposen "una millora, benefici o avanç per a la població on es desenvolupen". La consignació per a estes ajudes ascendix a 11.000 euros, i la subvenció màxima serà de 3.000 euros per entitat. L'any passat es van beneficiar de les ajudes tres entitats: Chambbaà, Expedició Juita Amics del poble sahrauí i Mans Unides.

Llorca ha recordat que amb estes línies de subvencions "continuem donant suport econòmicament, com també fem logísticament, a les associacions socials que treballen a Benidorm per la integració i millora de les condicions i qualitat de vida dels col·lectius més desfavorits". L'edil ha afegit que "des del primer any que llancem estes ajudes, hem volgut dotar-les de la màxima transparència i assegurar que l'ajuda que reba cada entitat es fixe d'acord als principis de publicitat, objectivitat, igualtat i no discriminació".

Ara les bases hauran de publicar-se en el Butlletí Oficial de la Província. A partir d'eixa publicació, les entitats socials, sanitàries, de l'àmbit de la Igualtat i de la cooperació internacional interessades a accedir a estes ajudes tindran un mes de termini per a presentar les seues sol·licituds. El model d'instància es penjarà en la web municipal: www.benidorm.org.