Joventut llança el concurs de disseny per a la portada del primer Pla Jove de Benidorm

Els dissenys, de jóvens de 12 a 30 anys, podran ser presentats fins al 26 de febrer
0
0
Joventut llança el concurs de disseny per a la portada del primer Pla Jove de Benidorm
Joventut llança el concurs de disseny per a la portada del primer Pla Jove de Benidorm

A mitjan març es farà públic el resultat i a final de mes es presentarà en pla

A la fi del pròxim mes de març està prevista la presentació del primer Pla Jove de Benidorm, 'el Benidorm que volem', després de l'aprovació en ple del seu contingut.

De cara a la publicació del pla, la regidoria de Joventut ha programat un concurs obert a jóvens d'entre 12 i 30 anys, buscant una portada el disseny de la qual siga original, de temàtica lliure i inèdit.

Cada concursant, ha avançat el regidor Jaime Jesús Pérez, "podrà presentar fins a dos propostes", en formats DIN A3 o DIN A4, en les quals obligatòriament haurà de figurar el text PLA JOVE DE BENIDORM. Haurà d'incloure-les en un sobre en el qual únicament s'assenyale 'Concurs de disseny de portada del Pla Jove de Benidorm'. I en eixe sobre ha d'afegir un altre, la plica, amb la fitxa d'inscripció, emplenada en totes les seues dades, assenyalant a més l'acceptació de les bases –i la cessió els drets en cas de ser premiat–, així com una fotocòpia del DNI de l'autor, o l'autorització dels pares en cas de ser menor d'edat i incloure la fotocòpia del DNI de l'adult responsable. Tots dos impresos, al costat de les bases del concurs, estan disponibles en la web municipal https://benidorm.org/es/evento/concurso-diseno-portada-del-plan-joven-be...

Les obres podran ser presentades fins al 26 de febrer, bé personalment en la Regidoria de Joventut, Centre d'Informació Juvenil de Benidorm, o per correu certificat dirigit a esta regidoria.

S'ha establit un únic premi, dotat amb tres-cents euros. També dos accèssits, de cent cinquanta euros cadascun d'ells, per a les millors portades presentades per joves de 12 a 17 anys i de 18 a 20 anys, respectivament. L'import de l'accèssit per al menor de díhuit anys s'entregarà en material escolar, didàctic o anàleg.

El jurat podria arribar a declarar desert el premi i els accèssits si no observara la qualitat necessària en estos. Estarà format per tres representants de l'associacionisme juvenil, de les arts plàstiques i del disseny, al costat del regidor de Joventut de l'Ajuntament de Benidorm, Jaime Jesús Pérez. La seua decisió atendrà criteris de creativitat, qualitat, adequació del contingut, originalitat i impacte de la transmissió del missatge que s'intenta plasmar.

Es donarà a conéixer el resultat del concurs mitjançant la publicació de la resolució del jurat abans del dia 15 de març. El treball guanyador constituirà la portada del Pla Jove de Benidorm i les obres no premiades podran ser utilitzades digitalment en la publicació, com a mostra del concurs de disseny realitzat, o per a qualsevol altra finalitat que es considere des de la Regidoria de Joventut.

El Pla Jove de Benidorm és, va destacar el regidor, "el primer pla municipal per als jóvens que es desenvolupa a Benidorm, el Benidorm que volem, i conté propostes a desenvolupar, des de totes les regidories i amb caràcter pluriennal, centrades en la joventut de la nostra ciutat". El pla recull també, va assenyalar Pérez, "totes les iniciatives i inquietuds de col·lectius, entitats i associacions juvenils de Benidorm".

A pesar que els efectes de la pandèmia han alterat el calendari de confecció del pla la prioritat és, va recordar el regidor de Joventut, "poder materialitzar tota la consulta en aspectes de participació de col·lectius, incloure les accions proposades i programar la seua realització".

El pla, va avançar Jaime Jesús Pérez, "conté un estudi de la realitat del Benidorm que vol la joventut i que volem per a la joventut, així com el desenvolupament i avaluació de totes les propostes, accions i activitats que des de les regidories es desenvolupen per a ells".