Jaume Fuster i Joan Fuster presenten el còmic 'La Torre de les Caletes, a la vora de l'abisme' que edita la Comissió de Festes Majors Patronals

0
0
Jaume Fuster i Joan Fuster presenten el còmic 'La Torre de les Caletes, a la vora de l'abisme' que edita la Comissió de Festes Majors Patronals
Jaume Fuster i Joan Fuster presenten el còmic 'La Torre de les Caletes, a la vora de l'abisme' que edita la Comissió de Festes Majors Patronals

L'acte ha estat presidit per l'alcalde, Toni Pérez; juntament amb l'edil de Patrimoni, Ana Pellicer; i el president de la Comissió de Festes, Antonio Vicente Fuster

Prop de 200 persones han assistit este matí a la presentació del còmic 'La Torre de les Caletes, a la *vora de l'abisme', que s'ha celebrat en el saló d'actes de l'Ajuntament de Benidorm. Al costat dels autors del còmic, Jaume Fuster i Joan Fuster, han presidit la taula l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; l'edil de Cultura i Patrimoni Històric, Ana Pellicer; i el president de la Comissió de Festes Majors Patronals 2017, Antonio Vicente Fuster.

En la presentació s'han donat cita també el regidor de Festes, Jesús Carrobles; les Reines i Dames de les Festes Majors Patronals; i diversos regidors dels diferents grups de la corporació municipal. El còmic està editat per la Comissió de Festes Majors Patronals 2017 i ja es pot comprar en la Fira del 9 d'Octubre, situada en els carrers Gambo i Martínez Alejos, al preu de 9 euros.

Toni Pérez ha manifestat que "esta és una obra coral i espectacular, que ha implicat un treball de documentació importantíssim i un treball de camp no menys important". El primer edil ha reconegut que "la recuperació de la Torre de les Caletes i la Punta del Cavall era una de les assignatures pendents per a fer valdre el nostre patrimoni", i ha anunciat que "molt ràpid nostra torre estarà llista per a lluir-la, visitar-la i que tothom la conega".

Ana Pellicer ha destacat "els treballs que es desenvolupen en la rehabilitació de la Torre de les Caletes, una torre de guaita del segle XVI situada a la Punta del Cavall i que ha sigut declarada Bé d'Interés Cultural". La inversió que s'està realitzant en esta restauració i estudi, juntament amb la consolidació del penya-segat, ascendix a 350.000 euros i és a càrrec del Ministeri de Medi ambient.

Antonio Vicente Fuster ha manifestat que "és un orgull participar i impulsar una iniciativa que servix per a recuperar part de la nostra història", i ha mostrat el seu desig que les gents de Benidorm compren el còmic en els llocs de la fira.

Jaume Fuster i Joan Fuster han explicat el procés d'elaboració del còmic, l'elecció dels personatges i com han conformat una història amb cert suspens per a explicar el que suposa la Torre de les Caletes. Tots dos han explicat que el xiquet que fa de personatge conductor de la història en el còmic és un personatge basat en la figura de Pere María Orts Verdí, pare de Pere María Orts i Bosch; així com que el blog de Francisco Amillo també els ha facilitat el treball de documentació de la història.