EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

03:20 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Medi Ambient ha recuperat una quinzena de pollets que ja han sigut alliberats

Falciots, turistes d'altura a Benidorm

20 juliol 2019
Vencejos, turistas de altura en Benidorm

En les últimes setmanes, la Regidoria de Medi Ambient que dirigix Mónica Gómez, ha recuperat una quinzena de pollets de falciot (Apus apus), una espècie migratòria protegida que cria durant la temporada estival en, entre altres llocs, Benidorm, on ha trobat el lloc idoni per a fer-lo en els seus gratacels.

Els falciots cobrixen els cels de la Costa Blanca aletejant a la recerca d'insectes amb els quals alimentar a la seua progènie. Este és l'únic moment en què estos ocells baixen dels cels, ja que passen la resta de l'any entre els núvols. En les altures dormen, mengen i copulen i això últim, sempre amb la mateixa parella: són monògams.

Falciots, al costat d'avions i oronetes, estan protegits per la Directiva Europea d'Ocells i Llistat d'Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial, encara que no es troben en perill urgent d'extinció. La Llei, a més empara a les cries i ous i prohibix la destrucció o deterioració dels nius, la qual cosa suposa una sanció tipificada com a greu.

Mónica Gómez, ha recordat que estes espècies d'ocells "són animals molt beneficiosos per a l'ecosistema" i que durant la primavera i l'estiu "s'alimenten d'insectes, especialment mosques i mosquits". Estudis científics han demostrat que, per exemple, una oroneta pot arribar a menjar fins a 60 insectes a l'hora. Si ho traslladem a tot un any, serien més de 310.000 mosques i mosquits, o cosa que és el mateix: 55 quilos d'insectes.

El Guarda Rural de l'Ajuntament de Benidorm, Juanjo Mascarell, ha assenyalat que l'Ajuntament de Benidorm "ha recuperat una quinzena de pollets que, una vegada recobrades les forces, han sigut ja posats en llibertat". Durant l'època de cria "és normal que alguns animals no aconseguisquen remuntar el vol", entre altres causes perquè "hem passat uns dies amb massa calor, la qual cosa els afecta negativament". Quan no poden abandonar el niu al qual, precisament mai tornaran, i cauen a terra, "les seues ales xoquen amb el sòl i no poden prendre impuls perquè les seues potes són molt xicotetes". En esta situació, l'animal es troba en total desprotecció.

Des de la Regidoria de Medi Ambient es recorda la importància d'estes espècies per a l'ecosistema. Si un ciutadà troba un pollet, el millor que pot fer és telefonar al nombre d'emergències, el 112, on els especialistes li indicaran què ha de fer. Si és necessari, l'animal serà traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de la Conselleria, en la Santa Faç.