Una enquesta popular decidirà quines plantes lluiran en el Passeig de Ponent

Entre els participants se sortejaran dos passes de cap de setmana per a la pròxima edició del Low Festival
0
0
Una encuesta popular decidirá qué plantas lucirán en el Paseo de Poniente
Una encuesta popular decidirá qué plantas lucirán en el Paseo de Poniente

L'enquesta es podrà votar durant el mes de febrer

L'Ajuntament preguntarà a veïns i visitants quin tipus de plantes preferixen per a les zones enjardinades del passeig de Ponent. Una enquesta en línia a través de les xarxes socials i pàgina web municipal donarà a conéixer les tres varietats florals que millor es poden adaptar a este enclavament urbà.

La fesomia del Passeig de Ponent millorarà amb la rehabilitació dels seus jardins. Per a això, la Regidoria d'Espai Públic sol·licita la col·laboració de la ciutadania. Així ho ha traslladat hui el regidor responsable de l'àrea, José Ramón González de Zárate qui proposa, amb esta iniciativa, complir tres objectius. "El primer, participació", ha dit, posant l'accent que no serà necessari estar empadronat a la ciutat per a això.

En segon lloc, la proposta busca "l'embelliment" d'una "de les zones més emblemàtiques de la ciutat". Cal recordar que el passeig ha sigut guardonat en múltiples ocasions com, per exemple, amb el Millor Nou Disseny Global en 2010 pel Museu d'Arquitectura i Disseny de Chigago (els EUA); o el Premi Arquitectura Espanyola 2011, atorgat pel Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya. Malgrat això, "ho hem de posar molt més bonic", insistix González de Zárate i per a això, el millor és "posar moltes flors".

El tercer dels objectius que proposa l'actuació municipal és contribuir a la disminució de la petjada de carboni i lluitar contra els efectes del canvi climàtic. "Les plantes –apunta González de Zárate– ajuden assimilant els productes de la combustió de vehicles" i són un element clau per a l'eliminació del CO₂ que es llança a l'atmosfera.

L'enquesta que es podrà emplenar per les persones interessades a partir de hui mateix, presenta tres varietats florals adaptades "a l'ambient marí de la zona de ponent de calor". No requerixen massa reg, amb el que s'aconseguirà "un important estalvi d'aigua" i combinarà el seu colorit amb el del passeig que, apunta el regidor, n'és una de les seus "principals característiques".

En l'enquesta es proposaran les varietats 'asteriscus maritimus', pròpia del Mediterrani, amb les seues flors grogues; el 'mesen roig', de flors brillants i cridaneres de color rosa porpra; i el 'kalanchoe', amb diferents tipus de flors de diferents colors.

Per a fomentar la col·laboració veïnal, entre els participants l'Ajuntament sortejarà dos entrades de cap de setmana per a la pròxima edició del Low Festival, prevista per al mes de juliol. Una proposta dirigida "als nostres jóvens" perquè s'animen a donar la seua opinió.

es votacions es podran realitzar al llarg de tot el mes de febrer. Els exemplars de l'espècie que obtinga el suport més gran dels usuaris de les xarxes socials i web municipals, es plantarà al llarg de tot el Passeig de Ponent. Una acció que González de Zárate espera que "estiga totalment finalitzada" al llarg del mes de març.