Els barrancs de Benidorm estan llests per a l'arribada de possibles pluges torrencials

0
0
Els barrancs de Benidorm estan llests per a l'arribada de possibles pluges torrencials
Els barrancs de Benidorm estan llests per a l'arribada de possibles pluges torrencials

La concessionària de l'aigua i Servicis Tècnics han actuat en els trams canalitzats i en obert, incidint en les zones més pròximes a la costa

Els barrancs de Benidorm estan llests per a la possible arribada de pluges torrencials, després de les labors de neteja dels llits que han realitzat la concessionària de l'aigua, Hidraqua, i els Servicis Tècnics de l'Ajuntament, segons ha informat el regidor d'Aigua i Medi ambient, José Ramón González de Zárate.

L'edil ha explicat que durant els mesos de juliol i agost la concessionària de l'aigua "ha revisat els trams dels barrancs canalitzats, tant en capçalera al començament de la canalització, com en el seu recorregut en trama urbana". Així, "s'ha procedit a la neteja d'areners i dels trams que s'han observat bruts, posant l'accent principalment en les parts més properes a la costa".

Concretament, Hidraqua ha actuat en els trams canalitzats dels barrancs de Barceló, Derramador, l'Aigüera, Foietes, Xixo, Rajarell, El Murtal i Vela Blanca. A més, enguany també s'han actuat en el tram del llit obert de Barceló comprés entre el carrer Ciudad Real i l'avinguda Juan Fuster Zaragoza, i s'han netejat al voltant de 35 quilòmetres de conduccions d'aigües pluvials.

Per la seua banda, els Servicis Tècnics han netejat els trams en obert d'estos mateixos barrancs, seguint les indicacions arreplegades en l'informe elaborat per la patrulla Rural de la Policia Local.

De Zárate ha indicat que en alguns d'estos barrancs, com és el cas de Xixo i El Murtal, "s'ha actuat més enllà del seu recorregut urbà" amb tasques de desbrossament i retirada d'enderrocs en les zones de vessament per a garantir que l'aigua puga fluir sense problemes.

El regidor ha explicat que després de les tasques de neteja i revisió, la Policia Local "ha informat favorablement" sobre l'estat dels barrancs. "Tots els barrancs estan en perfecte estat i preparats per a rebre les pluges que puguen arribar-nos en les pròximes setmanes i que esperem que no arriben en forma de Gota Freda", ha conclòs De Zárate.