El regidor de Comerç anima al sector a participar en l'enquesta sobre el comerç local

L'objectiu és conéixer la realitat i evolució, semestre a semestre, així com la incidència dels elements que influïxen en el desenvolupament de l'activitat comercial
0
0
El regidor de Comerç anima al sector a participar en l'enquesta sobre el comerç local
El regidor de Comerç anima al sector a participar en l'enquesta sobre el comerç local

La regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Benidorm ha habilitat en la web municipal una enquesta perquè els titulars d'activitat comercial a Benidorm puguen respondre a una sèrie de preguntes amb les quals elaborar un estudi amb el qual analitzar la situació i conéixer el grau de satisfacció sobre l'activitat comercial de la ciutat semestre a semestre.

El qüestionari, allotjat en la secció Comerç i Indústria de la web municipal estarà disponible durant tot el mes de setembre en el següent enllaç https://benidorm.org/es/ayuntamiento/concejalias/comercio-e-industria/en...

En col·laboració amb la Fundació Turisme Benidorm-Visit Benidorm i les associacions locals de comerciants (AICO), de bars, restaurants i cafeteries (ABRECA/COBRECA), i de discoteques i sales de festes (OCIOBAL) l'enquesta de la Regidoria de Comerç s'interessa pel posicionament dels locals d'activitat comercial en Xarxes Socials i entorns web així com pels detalls de l'activitat tant al llarg del dia, com de la setmana i del semestre a analitzar. Es fan dos enquestes a l'any; semestrals.

La situació comercial i la satisfacció empresarial també són tingudes en compte així com els factors externs d'incidència i influència en l'activitat comercial, que també són valorats, així com l'evolució i les tendències percebudes i projectades. L'enquesta recull també aspectes d'ocupació, canvis d'activitat i preus.

L'objectiu de la mateixa és prendre-li el pols a l'activitat comercial de la ciutat i gestionar una sèrie de dades que a través d'una anàlisi exhaustiva d'estos, atesos els indicadors clau, amb la configuració d'un panell amb la realitat comercial de la ciutat que servisca de base "per a aplicar accions de revitalització comercial", va explicar el regidor Lorenzo Martínez, qui va animar "a participar en la costa a tots els empresaris de Benidorm".

Servirà, va insistir Cervera, "per a conéixer al turista i els seus hàbits, de forma periòdica, i ens ajudarà, predictivament, a millorar la gestió de la ciutat".

Des d'AICO, principal impulsor d'esta iniciativa, es considera que d'esta forma es coneixeran millor les fortaleses i febleses del sector amb els quals es podran proposar mesures més eficients per a aconseguir la competitivitat més gran.

Disposar d'indicadors de comerç serà bàsic, en el tractament de la informació com a Destinació Turística Intel·ligent, per a treballar en l'àmbit predictiu i conéixer, creuant-los amb altres indicadors que disposa la Smart Office, aspectes de consum i evolució qualitativa i quantitativa del comerç local.

L'enquesta que proporcionarà les dades de l'Estudi està entre els postulats del Pla Estratègic de l'Àrea de Comerç de Benidorm-DTI i en les iniciatives de col·laboració públic-privades que desenvolupa l'Ajuntament de Benidorm.