El quart Pressupost Participatiu bat rècords en registrar-se 57 propostes

L'Assemblea per a la defensa i votació dels projectes serà este dijous, 27 de setembre, en el centre social José Llorca Linares a les 19.00 hores
0
0
El quart Pressupost Participatiu bat rècords en registrar-se 57 propostes
El quart Pressupost Participatiu bat rècords en registrar-se 57 propostes

Per quart any consecutiu els veïns decidiran a què destinar almenys el 5% del pressupost d'inversions.

El Pressupost Participatiu de 2019 ha batut rècords, ja que fins al moment s'han registrat 57 propostes, a les quals excepcionalment podran sumar-se unes altres durant l'Assemblea convocada per a este dijous, 27 de setembre, en el centre social José Llorca Linares a les 19.00 hores. La regidora de Participació Ciutadana, Ma Jesús Pinto; i els vicepresidents 1r i 2n del Consell Veïnal, Fernando Montes i Christian Corraini, han confirmat que esta quarta edició dels Pressupostos Participatius és "la que més propostes ha rebut", fonamentalment vinculades a l'àrea de Mobilitat, Urbanisme, Escena Urbana i Accessibilitat amb un total de 42 suggeriments.

La regidora de la Participació ha recordat que a través d'este instrument participatiu "són els veïns de Benidorm els que decidixen de forma directa a quins projectes destinar una part del pressupost d'inversió, almenys el 5%"; un percentatge que sempre acaba depassant-se. De fet, "en 2018 la quantia del Pressupost Participatiu va aconseguir els 420.000 euros", superant eixe 5%, alguna cosa que ja va ocórrer també l'any anterior.

Pinte ha convidat als ciutadans "a seguir participant d'este procés", orientat a "fer entre tots un Benidorm millor".

Segons les dades traslladades pel vicepresident 1r de l'òrgan veïnal, per a l'àmbit d'Igualtat, Benestar Social, Sanitat i Tercera Edat s'han rebut quatre propostes; i cinc, vinculades al Medi Ambient i Neteja Viària. D'altra banda, les àrees de Turisme, Platges i Seguretat Ciutadana compten amb tres propostes; les mateixes que s'han presentat per a Educació, Cultura, Joventut i Esports.

Totes estes propostes es defensaran i votaran en l'Assemblea del pròxim dijous, en la qual també hi haurà possibilitat de presentar noves instàncies, per escrit o 'in voce'. En qualsevol cas, Montes ha recomanat als ciutadans que traslladen les seues propostes per registre —en l'Ajuntament o en les extensions administratives— per a tenir així una seguretat i garantia de la seua presentació.

El vicepresident 1r del Consell Veïnal ha informat que esta Assemblea és "l'inici del procés" que culminarà en el Pressupost Participatiu de 2019, ja que en el transcurs de la reunió es designarà als voluntaris i voluntàries que conformaran "la comissió mixta que s'encarrega de la segona priorització" de les propostes, i que es fa "sobre la base de criteris de justícia distributiva".

Montes ha mostrat la seua satisfacció perquè "pobles pròxims estan iniciant el procés de pressupostos participatius" seguint així el camí obert per Benidorm; mentre que Christian Corraini ha destacat "l'evolució" quantitativa que ha experimentat el mateix. Així, s'ha passat dels 90.000 euros de la primera edició del Pressupost Participatiu als 420.000 de la tercera.