El projecte 'La meua ciutat intel·ligent' analitza les actuacions i avanços de Benidorm per a ser DTI

0
0
El projecte 'La meua ciutat intel·ligent' analitza les actuacions i avanços de Benidorm per a ser DTI
El projecte 'La meua ciutat intel·ligent' analitza les actuacions i avanços de Benidorm per a ser DTI

Esta iniciativa recorre els 82 municipis del país integrats en la XECI per a determinar quines mesures són les més exitoses

El projecte 'La meua ciutat intel·ligent', recolzat per la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (XECI) i la Secretaria d'Estat per a la Societat de la Informació i Agenda Digital, ha passat avui per Benidorm per a analitzar les actuacions i avanços que s'estan fent vinculats a la 'Smart City' i la Destinació Turística Intel·ligent (DTI). Els responsables de l'empresa que desenvolupa esta iniciativa, Geocyl, han sigut rebuts per l'alcalde, Toni Pérez; i pel regidor de Medi ambient i Mobilitat, José Ramón González de Zárate.

El responsable de Geocyl, Pablo Rodríguez, ha explicat que esta iniciativa va a recórrer les 82 ciutats que integren la XECI per a "analitzar què s'està fent per a millorar la vida en la ciutat i fer-la més habitable" des d'àmbits com "l'administració electrònica, la mobilitat sostenible, la millora de l'eficiència energètica, l'accessibilitat o la innovació social".

Per a açò, tècnics municipals han mostrat a Geocyl iniciatives i actuacions vinculades a l''Smart City' i al DTI com la xarxa de 'beacons', els pilots de wifi en les platges, la gestió integral i monitoritzada de l'aigua i d'altres serveis públics. Este recorregut per Benidorm s'ha fet en el vehicle 100% elèctric que empra l'empresa per als seus desplaçaments per tot el territori nacional i que, a més d'una autonomia de 400 quilòmetres, està dotat d'un sonòmetre per a mesurar els decibels.

Una vegada recaptes totes les iniciatives, estes es difonen "entre les ciutats que integren la XECI", funcionant com "una plataforma d'intercanvi de coneixement" en la qual aprendre dels projectes reeixits i rebutjar aquells que no ho han sigut.

L'alcalde ha manifestat que "quan fa dos anys ens unim a la XECI sabíem que era l'instrument idoni per a posicionar-nos i avançar en el DTI" aprofitant "el potencial de Benidorm, que no tenen altres ciutats". Així mateix, ha ressaltat que Benidorm és "una ciutat bolcada amb la intel·ligència i amb la sostenibilitat per a millorar la qualitat de vida dels seus veïns".