El projecte EDUSI rep el suport dels veïns de Benidorm

0
0
El projecte EDUSI rep el suport dels veïns de Benidorm
El projecte EDUSI rep el suport dels veïns de Benidorm

Naix una plataforma ciutadana a través del Consell Veïnal per a impulsar el debat i la participació de tots els barris

Esta vesprada ha tingut lloc la constitució de la Plataforma Ciutadana de Suport al Projecte EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) en un acte que ha tingut com a escenari el Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm amb la participació de desenes de membres d'associacions i entitats veïnals de la ciutat.

A través d'esta plataforma i la campanya 'Edusiónate' promoguda pel Consell Veïnal, es pretén facilitar la participació ciutadana en l'elaboració d'un projecte estratègic per a una ciutat de futur en el qual ja treballen els servicis municipals, tècnics i especialistes externs. Amb la intervenció de l'associacionisme col·laboratiu, el diàleg i l'acció conjunta es pot elaborar esta estratègia de cara a la seua avaluació per la Unió Europea i la seua execució a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La plataforma s'ha presentat en un acte en el qual l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha compartit escenari amb el membre del Consell Veïnal, Juan Antonio Lizancos; la presidenta de l'Associació de Minusvàlids de Benidorm (ASMIBE), Ma Agripina Fernández i el representant de l'empresa consultora, Guia Consultores SLP, Jesús Alba. Durant dos hores en el Saló d'Actes s'han debatut les estratègies de futur per a Benidorm prenent com a base el projecte presentat l'any passat que arreplegava actuacions per un valor de 23,7 milions d'euros a realitzar abans de la fi de 2013.

El nou projecte pretén abastar aspectes com les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), la reducció d'emissions de CO₂, protecció del medi ambient, eficiència en l'ús dels recursos i la promoció de polítiques d'inclusió. L'EDUSI de Benidorm es proposa actuar sobre l'eix entre les avingudes de Beniardà i Jaume I, afectaria zones populoses com la Colònia Madrid i Foietes, Els Tolls o Alfredo Corral, l'àrea perimetral de la zona urbana de barrancs i pinades paral·lela a les vies del 'trenet' i a més de les zones verdes del Moralet i Séquia Mare.