EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

15:24 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cel clar

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El ple aprova per unanimitat optar a ajudes europees per a desenvolupar l'EDUSI

28 novembre 2016
El pleno aprueba por unanimidad optar a ayudas europeas para desarrollar la EDUSI

Els tècnics municipals redactaran el projecte per a la nova Comissaria en complir l'últim tràmit després de la cessió del sòl

La corporació ha prorrogat l'actual contracte de les platges fins que el TACRC resolga els sis recursos plantejats al plec

El ple de la corporació de Benidorm ha aprovat per unanimitat optar a ajudes europees per a tractar de desenvolupar l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) en la qual treballa l'Ajuntament i amb la qual es pretén executar en els pròxims sis anys projectes que permeten millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Unes actuacions relacionades amb la millora de l'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), amb la reducció d'emissions de CO2, amb la protecció del medi ambient i amb la lluita contra la pobresa promovent polítiques d'inclusió. Per a la configuració d'esta EDUSI, que té el seu àmbit d'actuació en l'eix Jaume I-Beniardà, s'ha obert un procés de participació ciutadana.

Amb el vot majoritari de la corporació s'ha aprovat canviar de "dotacional" a "patrimonial" l'ús de la parcel·la de 4.971 metres quadrats cedida al Ministeri de l'Interior per a la nova Comissaria de la Policia Nacional en la partida d'Els Tolls. L'acord contempla a més remetre tota la documentació al Ministeri per a no demorar la tramitació i "vore complida" la construcció de la Comissaria "en el pròxim exercici pressupostari".

L'edil de Patrimoni, Lourdes Caselles, ha explicat que amb este canvi es complixen tots els tràmits requerits pel Ministeri per a abordar la construcció de la Comissaria, i ha avançat que seran els tècnics municipals els que redacten el projecte seguint els condicionants i característiques que ha traslladat Interior.

També per àmplia majoria s'ha acordat prorrogar l'actual contracte de gestió de les platges fins que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) resolga els sis recursos que s'han plantejat al plec de condicions del nou contracte licitat per l'Ajuntament.

La majoria dels regidors de la corporació ha secundat sotmetre a informació pública per un període de 45 dies la segona actualització de la modificació puntual número 1 del Pla General relatiu a l'incentivament hoteler.

Per unanimitat, el ple ha donat llum verda a l'I Pla Municipal LGTB+, un dels primers que s'elaboren a Espanya i que ha sigut redactat pels tècnics de l'àrea d'Igualtat. Este pla té una durada de quatre anys i el seu objectiu és lluitar contra la LGBTfòbia i millorar la vida en igualtat de condicions de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i d'altres col·lectius respectant la seua diversitat sexual i de gènere.

Amb el vot de tots els regidors s'ha aprovat la proposta de la Junta de Portaveus per a la concessió de la medalla corporativa a l'agent del Cos Nacional de Policia Miguel Campos Fernández en reconeixement a la seua labor en el centre de refugiats de Sicília (Itàlia), on ha participat en les tasques d'atenció a emigrants que fugien de conflictes armats, així com per la seua trajectòria de col·laboració activa amb diferents col·lectius socials de Benidorm. La insígnia li serà lliurada el pròxim 6 de desembre durant el ple institucional del Dia de la Constitució.

Per majoria s'ha aprovat la interpretació de l'acord de pròrroga del contracte de l'aigua acordada en el ple del juny passat. Eixa pròrroga, per un termini màxim de deu anys, està condicionada a la possibilitat de crear una empresa mixta de gestió de l'aigua una vegada finalitze el pla d'ajust –any 2022- o amb anterioritat a eixa data si la situació econòmica municipal ho permet. A més, el ple ha desestimat els recursos de reposició contra l'acord de pròrroga presentats per diversos grups de l'oposició –Ciutadans per Benidorm (CBM), Ciutadans (C´s), Liberals de Benidorm (LiBE) i Cormpromís-Los Verdes-, i per la mercantil Aigües de València.

En la sessió s'ha adonat de la informació comptable del tercer trimestre relativa a les mesures d'ajust contra la morositat, seguiment del pla d'ajust, execució del pressupost i període mitjà de pagament a proveïdors. També s'ha adonat de l'acte del Jutjat del Contenciós Administratiu nombre 1 d'Alacant relatiu a l'Outlet Market en què es rebutja la mesura cautelar sol·licitada per l'Ajuntament. Referent a açò, la corporació ha aprovat no apel·lar este acte.

Així mateix, s'ha adonat d'una providència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) que rebutja la personació d'una mercantil en un procediment sobre l'estació d'autobusos; de les associacions i entitats inscrites en el Registre Municipal d'Associacions, i del recurs judicial interposat per Aqualia contra la pròrroga del contracte de l'aigua.

Mocions de l'oposició

El ple ha aprovat per unanimitat una moció del PSOE, esmenada pel grup Ciutadans (C's), perquè s'instal·len en tots els edificis públics -en els quals la infraestructura ho permeta- sales de lactància amb mobiliari i electrodomèstics per a poder alimentar als bebés, així com canviadores i contenidors higiènics per a dipositar bolquers.

El mateix grup ha plantejat una altra moció per a sol·licitar a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) perquè faça un estudi sobre la possibilitat de reformar la legislació relativa al cens del padró i es permeta l'empadronament en dues localitats, per primera i segona residència, per a poder millorar així el finançament de les ciutats turístiques. La moció ha tirat endavant per unanimitat.

Per majoria s'ha aprovat una altra moció socialista per a instar a la Diputació d'Alacant al fet que participe al Fondo Autonòmic de Cooperació Municipal i s'incrementen els recursos econòmics.

A proposta del grup municipal Ciutadans per Benidorm (CBM) i per unanimitat s'ha aprovat la creació d'una comissió que s'encarregue d'iniciar treballs de revisió del Reglament Orgànic Municipal per a regular qüestions com el Debat sobre l'estat del Municipi, el Consell Social del Municipi, el Defensor del Veí, la Comissió Especial de Suggeriments i Reclamacions, o la Consulta Popular Veïnal vinculant.

També per unanimitat ha tirat endavant una moció del grup C's, esmenada per CBM i PSOE, per a crear uns premis al rendiment acadèmic, per import mínim de 150 euros canviables per material escolar i/o cultural, per als alumnes empadronats a Benidorm amb millor expedient en Educació Secundària, Música i Dansa.

Per majoria ha prosperat una moció del grup Liberals de Benidorm (LiBE) per a instar al Govern al fet que consigne i aprove partida pressupostària suficient en els Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2017 per a escometre les obres de la Comissaria de la Policia Nacional de Benidorm.

També per majoria, la majoria de regidors han recolzat una moció de LiBE per a instar al president de la Generalitat a preservar i mantenir els estàndards de qualitat, baixa densitat i edificabilitat, limitació d'altures i integració en el paisatge en l'àmbit del Pla Especial Director d'Usos i Infraestructures de l'àrea del parc temàtic Benidorm-Finestrat.

Amb el vot unànim, i a proposta de Compromís-Los Verdes, s'ha acordat que l'Ajuntament dissenye, des de la participació, un projecte de camins escolars assegurances per a millorar la mobilitat infantil, i que es desenvolupen accions perquè els més xicotets vegen els beneficis d'estos itineraris.

Per unanimitat s'ha aprovat una altra moció del mateix grup, esmenada per Ciutadans (C's) i PSOE, per a instar a la Diputació d'Alacant, a la Generalitat Valenciana i al Govern d'Espanya al fet que el repartiment de les inversions entre els pobles i ciutats de la província es faça sobre la base de "criteris objectius" que permeta saber als municipis quines quantitats rebran abans d'elaborar els seus pressupostos municipals.

També ha prosperat per unanimitat una moció de Compromís-Los Verdes, esmenada per Ciudadanos por Benidorm, perquè es realitze un informe tècnic i econòmic de l'estat actual del Parc de l'Aigüera i que es redacte un projecte de rehabilitació del mateix per a procedir a la seua rehabilitació per fases, incorporant una partida en el pressupost del 2017 per a sufragar eixe projecte i que les obres necessàries es realitzen en un període màxim de tres anys.

Mocions d'urgència

Fora de l'ordre del dia s'ha aprovat per majoria una moció d'urgència presentada pel grup socialista perquè l'Ajuntament faça una aportació econòmica de 40.000 euros al Club de Futbol Benidorm.