El Ministeri executarà la conducció per a unir les estacions de bombament de l'Algar i Mandem

0
0
El Ministeri executarà la conducció per a unir les estacions de bombament de l'Algar i Mandem
El Ministeri executarà la conducció per a unir les estacions de bombament de l'Algar i Mandem

En una reunió, l'alcalde de Benidorm ha sol·licitat a García Tejerina fons i que anticipe en el calendari esta actuació cabdal per a millorar la gestió hídrica de la comarca

També s'han abordat altres tres projectes prioritaris per al Consorci d'Aigües de la Marina Baixa

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Medi Ambient executarà la conducció que connectarà l'estació de bombament de l'Algar amb la de Mandem, a Altea, i que permetrà millorar el proveïment i la gestió hídrica de la Marina Baixa. Així li ho ha confirmat la ministra Isabel García Tejerina a l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, en el transcurs d'una reunió celebrada a Madrid i a la qual el primer edil ha acudit per a abordar projectes prioritaris per a Benidorm i per al Consorci d'Aigües de la Marina Baixa, i que requeresquen fons d'altres administracions.

Pérez ha indicat que "esta obra de connexió entre estacions és capital per als interessos de la comarca i del Consorci", donat que "millorarà el proveïment urbà dels municipis de la Marina Baixa en desdoblegar el Canal Baix de l'Algar entre l'Assut de l'Algar i el de Mandem". Esta obra, valorada en prop de 5 milions d'euros, s'usarà per al proveïment i el regadiu, està declarada d'interés general de l'Estat, i està inclosa en el programa de mesures del Pla Hidrogràfic del Xúquer a executar en l'horitzó 2017-2021 i en l'annex III de la Llei del Pla Hidrològic Nacional (PHN).

L'alcalde ha destacat que "Benidorm sempre està disposat a gestionar recursos per a tots els municipis de la comarca, i més quan es tracta d'alguna cosa tan vital per a nosaltres com l'aigua, en la gestió de la qual la Marina Baixa ha demostrat ser eficient i solidària". "Tota actuació –ha afegit- que millore eixa gestió i la situació de les localitats veïnes és positiva per a Benidorm, i per açò no dubtem un segon a reclamar al Ministeri fons per a executar projectes que el Consorci considera prioritaris i que estos siguen una realitat com més prompte millor, fins i tot anticipant els terminis previstos, com és el cas".

En este sentit, ha explicat que a més de la connexió entre les estacions de l'Algar i Mandem, "durant la reunió també s'han posat sobre la taula altres actuacions prioritàries per al Consorci per a anar treballant en elles".

Concretament s'ha abordat la possibilitat de seguir renovant la Conducció Fenollar-Amadorio (de la qual queda pendent el 50% després de les últimes obres executades el 2016 pel mateix Ministeri); d'augmentar la capacitat de regulació a través d'una bassa de 2 hectòmetres cúbics; i d'executar un projecte ja contemplat al PHN per a portar les aigües depurades de Benidorm als rius Amadorio i Guadalest, i que estes servisquen a la vegada de cabals ecològics.