EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

08:49 AM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El document no ha rebut cap al·legació durant el període d'exposició pública

El govern porta a ple l'aprovació definitiva del conveni per a desenvolupar el Pla Parcial 2/1 Ponent

14 febrer 2019
El gobierno lleva a pleno la aprobación definitiva del convenio para desarrollar el Plan Parcial 2/1 Poniente

Este sector de 131.000 metres quadrats completa la unió de l'avinguda Vicente Pérez Devesa amb el Passeig, 700 places de pàrquing i una rotonda enfront del lloc de Creu Roja

L'equip de govern de Benidorm elevarà al pròxim ple l'aprovació definitiva del conveni urbanístic entre l'Ajuntament i l'agent urbanitzador del Pla Parcial 2/1 Ponent per al desenvolupament d'este sector, que completarà la unió de les avingudes Armada Espanyola i Vicente Pérez Devesa. La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha explicat que el conveni, aprovat inicialment el desembre passat, "no ha rebut cap al•legació durant el període d'exposició pública". Per este motiu el document estiga llest per a aprovar-se definitivament en sessió plenària, una vegada dictaminada la proposta este pròxim dilluns, 18 de febrer, en Comissió Informativa d'Urbanisme.

Caselles ha recordat que el 61,50% dels 131.000 metres quadrats que componen el Pla Parcial 2/1 Ponent es convertirà en aparcaments, vials, zones verdes i equipaments públics; i ha incidit que el desenvolupament d'este sector és "capital per al conjunt de la ciutat, però fonamentalment per a la trama urbana de Ponent". El sector també disposa de 19.024 metres quadrats per a zones verdes; i 24.928 per a equipaments públics.

L'edil ha assenyalat que una vegada superat el tràmit plenari i signat el conveni, l'agent urbanitzador haurà de "presentar el projecte de reparcel·lació i el d'urbanització". A estos, se sumarà "un tercer projecte en el qual es recullen les propostes assumides per l'agent urbanitzador" i que serviran "per a millorar la mobilitat per als vianants, ciclista i vehicular" i per a "suplir les necessitats d'aparcament" en la primera línia de Ponent.

Concretament, està prevista "la construcció d'un aparcament de 10.000 metres quadrats amb capacitat per a 453 vehicles, al qual se sumaran les més de 230 places d'estacionament repartides pels tres nous vials de connexió que s'obriran entre les avingudes Armada Espanyola i Vicente Pérez Devesa". Uns vials integrats en este Pla Parcial i en la Unitat d'Actuació de Ponent que la mateixa empresa constructora ja està desenvolupant a continuació.

Una altra de les millores proposades per l'agent urbanitzador, és l'execució d'una rotonda en l'avinguda la Vila Joiosa a l'altura del lloc de la Creu Roja, que enllaçarà a través d'un nou vial amb l'avinguda Vicente Pérez Devesa i que és "fonamental per a la connectivitat del sector i també de tota l'àrea de Ponent".

Al marge de l'aparcament i la rotonda, també el pla contempla connectar este sector amb les dos zones confrontants ja urbanitzades o en procés d'urbanització: —unitat d'execució Ponent i el Pla Parcial El Murtal II—; la rehabilitació del passeig marítim en el tram que puga veure's afectat per l'obra; i la construcció d'un mirador i un ascensor-paisatgístic que connecte l'avinguda Armada Espanyola amb la part més elevada de l'aparcament.