El 'Dia de les Nacionalitats' congrega en la seua cinquena edició a més de 2.000 persones en el Parc de l'Aigüera

0
0
El 'Dia de les Nacionalitats' congrega en la seua cinquena edició a més de 2.000 persones en el Parc de l'Aigüera
El 'Dia de les Nacionalitats' congrega en la seua cinquena edició a més de 2.000 persones en el Parc de l'Aigüera

‘'Som Benidorm, We Are Benidorm' és el lema d'este acte que hui ha homenatjat a Carlos Casteluccio

La plataforma 'Edusiónate' va tenir un estand informatiu en l'esdeveniment per a fomentar la participació ciutadana en el projecte

La cinquena edició del 'Dia de les Nacionalitats' ha congregat hui a més de 2000 persones que, des de les dotze del migdia, s'han donat cita en el Parc de l'*Aigüera de Benidorm per a celebrar la convivència cosmopolita de la ciutat i gaudir de productes típics de fins a 19 nacionalitats diferents en 30 expositors, en un esdeveniment que se celebra cada any sota el lema 'Som Benidorm, We Are Benidorm'.

L'esdeveniment, organitzat per la Regidoria de Participació Ciutadana amb la col·laboració del Consell Veïnal, homenatja cada any a un veí de Benidorm natiu d'un altre país. Enguany l'homenatjat, en un acte oficial celebrat a les sis de la vesprada, ha sigut Carlos Casteluccio, que ha rebut el reconeixement de mans de l'alcalde de Benidorm i president del Consell Veïnal, Toni Pérez; acompanyat per l'edil de Participació Ciutadana, María Jesús Pinto; el vicepresident primer del Consell Veïnal, Fernando Montes; i el vicepresident segon del Consell Veïnal, Christian Corriani. En l'acte van estar presents diversos edils de la corporació municipal, així com representants de diferents col·lectius veïnals.

Carlos Casteluccio és natal d'Argentina, de mare espanyola i pare italià, i residix des de fa més de trenta anys a Benidorm. L'homenatjat, que va cantar per al públic dos emotives cançons llatinoamericanes, ha manifestat que "és un honor que vull fer extensiu a tots els residents estrangers a Benidorm de totes les nacionalitats".

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha posat l'accent que "el moviment veïnal i ciutadà és el cordó umbilical d'esta ciutat", i ha subratllat que és "l'ànima d'esta ciutat cosmopolita i acollidora" la que ha convertit a Benidorm en la capital europea del sol i la platja. Pérez va tenir paraules de reconeixement per a Casteluccio per la seua "labor desinteressada i lliurada perquè Benidorm siga una ciutat millor".

El vicepresident primer del Consell Veïnal, Fernando Montes, ha recordat en el seu discurs d'obertura el passat de "mariners de Benidorm que van recórrer el món" i que van ser el primer pont perquè a esta ciutat arribaren gents de tot arreu. Per la seua banda, el vicepresident segon del Consell Veïnal, Christian Corriani, ha volgut reconéixer a molts "ciutadans del món que viuen i són de Benidorm des de fa anys".

Durant tota la jornada els assistents han pogut gaudir d'una selecció de productes típics i artesania, així com de les actuacions folklòriques dels països en l'escenari habilitat en l'auditori Oscar Esplá per a l'acte oficial. Una jornada lúdica i de convivència, una festa que representa a les 106 nacionalitats que conviuen a Benidorm i amb la qual es pretén celebrar el caràcter plural i multiètnic de la ciutat. Enguany s'han instal·lat estands d'Alemanya, Argentina, Bolívia, Bulgària, Xile, República Dominicana, Colòmbia, Cuba, Equador, El Salvador, Espanya, Regne Unit, el Marroc, Perú, Romania, Rússia, Veneçuela, Uruguai i Paraguai.

Informació sobre l'EDUSI

Entre els estands instal·lats en el parc ha tingut especial importància el de la Plataforma Cívica de Suport a l'EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) que durant tota la jornada ha donat a conéixer el projecte a totes les persones que han acudit a l'esdeveniment. Un projecte a través del qual es podria arribar a obtenir subvencions de fins a 10 milions d'euros procedents dels fons FEDER de la Unió Europea per a finançar diferents projectes per a millorar la ciutat.

Un dels puntals sobre els quals s'avalua l'EDUSI és que la participació ciutadana estiga implicada en les propostes, alguna cosa que no es va aconseguir de forma convenient en l'anterior convocatòria, per la qual cosa enguany la plataforma 'Edusiónate' està duent a terme diferents reunions amb col·lectius socials, així com instal·lant punts informatius en diferents activitats i esdeveniments, com ha succeït hui en la celebració del Dia de les Nacionalitats.