El Consell Veïnal trasllada 40 propostes per a la seua possible inclusió al Pressupost de 2017

0
0
El Consell Veïnal trasllada 40 propostes per a la seua possible inclusió al Pressupost de 2017
El Consell Veïnal trasllada 40 propostes per a la seua possible inclusió al Pressupost de 2017

Els tècnics quantificaran estes actuacions, en la seua majoria relacionades amb escena urbana, accessibilitat i mobilitat, i a les quals es destinarà almenys el 5% del capítol d'inversions

El Consell Veïnal ha presentat este matí per registre 40 propostes per a la seua possible inclusió en els comptes de l'Ajuntament per a l'any 2017 en el marc del Pressupost Participatiu. Es tracta de 40 propostes llançades per col·lectius veïnals o ciutadans a títol personal i que es van votar en Assemblea.

L'alcalde, Toni Pérez, i el vicepresident primer del Consell Veïnal, Fernando Montes, han explicat que estes propostes seran ara "analitzades i quantificades pels tècnics municipals". Una vegada avaluades, i establida la seua "viabilitat tècnica", tornaran al Consell Veïnal per a la seua priorització definitiva i inclusió en el pressupost municipal.

Pérez ha recordat que l'Autoreglament del Pressupost Participatiu establix que haurà de destinar-se "almenys el 5% de les inversions" a les propostes veïnals, si bé en 2016 "hem anat molt més enllà dels compromisos que adquirim" i eixe percentatge "s'ha superat àmpliament". De fet, "s'estan iniciant actuacions" que van quedar fora del Pressupost Participatiu i que "pràcticament completen la totalitat de les propostes" que el Consell Veïnal va fer en matèria d'escena urbana.

El gruix de les propostes per a 2017, un total de 30, s'emmarquen en l'apartat d'escena urbana, accessibilitat i mobilitat; mentre que s'han registrat cinc en el d'igualtat, sanitat i tercera edat. A més, hi ha dos propostes en l'àrea de turisme, platges i seguretat ciutadana; una en educació, cultura, joventut i esports; i dos en medi ambient i neteja viària. De totes elles, les tres propostes més votades són: traçat de la xarxa d'aigües residuals pendent d'execució en Finca Barrina i La Silueta; voreres accessibles en diferents carrers de la ciutat; i l'adequació de semàfors per a usuaris sord invidents en la intersecció de l'avinguda Comunitat Valenciana amb el carrer Bèlgica i amb l'avinguda Europa.

El vicepresident primer del Consell Veïnal ha assenyalat que a la vista de les propostes "hem constatat que pel que més s'interessa la població de Benidorm és per l'escena urbana, l'accessibilitat i la mobilitat", la qual cosa indica que "els ciutadans volen una ciutat més amable i més fàcil de viure".

L'alcalde ha remarcat que "és el segon any que el govern de Benidorm acompleix a l'establit en l'Autoreglament de Pressupost Participatiu, seguim avançant i aprofundint en la participació"; mentre que Montes ha assegurat que és "significatiu" el fet que "al llarg de l'any estan sent realitzades moltes propostes que van quedar descartades" perquè ja s'havia cobert el percentatge del 5% del pressupost d'inversions.

Esborrany del Pressupost

Pérez ha explicat que encara no està quantificat a quant ascendirà enguany el 5% de les inversions reals de l'Ajuntament, ja que els tècnics municipals "estan treballant a acomodar l'esborrany de pressupost" als canvis normatius fixats pel Govern d'Espanya en les últimes setmanes.