El Consell Veïnal remet les propostes finals per al Pressupost Participatiu, que ascendix a 235.000 euros

0
0
El Consell Veïnal remet les propostes finals per al Pressupost Participatiu, que ascendix a 235.000 euros
El Consell Veïnal remet les propostes finals per al Pressupost Participatiu, que ascendix a 235.000 euros

Són voreres accessibles en Els Tolls, la instal·lació de dos nous semàfors per a sord-invidents i l'obertura d'un pas per als vianants entre el carrer Itàlia i el Palau d'Esports

El Consell Veïnal ha lliurat a l'alcalde, Toni Pérez, el llistat amb les propostes definitives per a la seua inclusió al Pressupost Participatiu del 2017, una vegada que els tècnics de diferents àrees municipals han estudiat la viabilitat tècnica de les quatre propostes més votades en Assemblea pels veïns.

La regidora de Participació Ciutadana, Maria Jesús Pinto; el vicepresident primer i segon del Consell, Fernando Montes i Cristian Corraini; i el conseller Juan Antonio Lizancos han informat del contingut d'estes propostes i de la quantia que el govern local ha disposat en l'esborrany del pressupost municipal del 2017 per al Pressupost Participatiu, que ascendix a 235.000 euros, una mica més de 5% que marca com a mínim el Reglament.

Pinto ha incidit que este "és el segon any en què l'Ajuntament ha elaborat el Pressupost Participatiu", plasmant i incloent en els comptes anuals per a l'exercici 2017 "les principals demandes i preocupacions" dels veïns i ciutadans "en matèria d'inversions" L'edil ha agraït als ciutadans "la seua contribució" i els ha animat "al fet que seguisquen participant".

El vicepresident primer del Consell, ha destacat que el Pressupost Participatiu del 2017 "ha superat en tots els aspectes al de l'any anterior", tant en "propostes resultants" –de 39 a 53- com en la quantia econòmica destinada a atendre les demandes dels veïns, que passa "de 90.000 a 235.000 euros".

Montes ha recordat que el passat 12 de desembre el Consell Veïnal va traslladar a l'Ajuntament, després d'una priorització objectiva i tenint en compte el criteri de justícia distributiva, les quatre propostes més votades en Assemblea pels ciutadans per al seu estudi tècnic i econòmic. Unes propostes que coincidixen totes amb "la temàtica d'Escena Urbana, Accessibilitat i Mobilitat" i que ja han sigut informades.

Després de l'anàlisi tècnica, en la qual ha quedat desestimada una proposta, el Consell Veïnal ha traslladat el document definitiu amb tres actuacions: l'execució de voreres accessibles en diferents punts del barri dels Tolls, l'adequació dels semàfors de l'avinguda Comunitat Valenciana en la intersecció amb Bèlgica i Europa per a usuaris sord-invidents, i l'obertura d'un accés per als vianants entre el carrer Itàlia i el Palau d'Esports l'Illa que salve l'actual barranc. Montes ha assenyalat que "esta última proposta té una importància significativa perquè dota a tots els usuaris del Palau i del complex escolar del Salt de l'Aigua d'un pas per als vianants per a salvar esta distància sense coexistir amb els vehicles".

Lizancos, per la seua banda, ha detallat que les tres propostes "són estratègia de ciutat", ja que "estan immerses en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà, Sostenible i Integrador (EDUSI)" amb la qual l'Ajuntament opta a fons europeus, que es va aprovar a la fi de novembre, i que incidia molt en l'accessibilitat i en també a unir les zones escolars i esportives de Foietes i Els Tolls a través d'itineraris escolars segurs.

El conseller ha aclarit que les tres propostes remeses "sobrepassaran la quantitat assignada per al Pressupost Participatiu", si bé les mateixes "han estat assumides per l'equip de govern i hi ha tot l'interés en què siguen executades".

Proposta desestimada

Pel que fa a la proposta desestimada i més votada pels veïns, el traçat de xarxa d'aigües residuals pendent d'execució en Finca Barrina i La Silueta, els tècnics han indicat que esta actuació no és possible per "no estar acreditada la titularitat pública dels vials" als quals es vol actuar.