EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

08:31 AM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm aposta per la mobilitat amb més de 13 km de vies per als vianants, 91 de carril bici i 270.000 m² de zones verdes

El carrer Sant Pere s'obri als vianants

11 juliol 2020
La calle Sant Pere se abre a los peatones

Des de hui, el tram final del carrer Sant Pere, entre Maravall i Jaume I, s'obri definitivament al vianant. Amb la finalització de les obres d'adequació que han tingut lloc les últimes setmanes, Benidorm oferix a la ciutadania més de 9,3 km de vies per als vianants a les quals cal afegir els 5 dels passejos de Llevant i Ponent. I l'aposta per la conversió en zona de vianants no es deté ací, com va anunciar dies arrere el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, amb la incorporació de la part baixa del carrer del Dr. Orts Llorca, emmarcada en la nova configuració de l'avinguda del Mediterrani.

L'actuació a Sant Pere és conseqüència de la situació generada per la crisi sanitària de la Covid-19 i la necessitat de dotar als ciutadans de l'espai necessari per a mantindre el distanciament social, argument que també s'ha aplicat en els treballs de conversió en zona de vianants al carrer Greco, de la Colònia Madrid; o en l'avinguda Armada Espanyola, confluent amb la via acabada d'obrir. No obstant això, "la necessitat de transformar Benidorm –ha assenyalat l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez– en una ciutat més amable amb el vianant a través d'una política de mobilitat accessible i sostenible és un objectiu que, des del primer moment, va posar sobre la taula esta corporació municipal".

Iniciatives com l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), o el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), entre altres, dissenyades durant l'anterior legislatura, han apostat per la conversió en zona de vianants d'una ciutat que, durant els últims anys, "ha multiplicat el percentatge de vies públiques exclusives per als vianants, ha incrementat el nombre de vies ciclistes fins a aconseguir els 91 km de carril bici i ha acrescut les seues zones verdes fins als 270.000 m²", ha subratllat Toni Pérez.