Educació transferirà en els pròxims dies 155.000 euros als centres escolars per a actuacions socials i de manteniment

La JGL aprova les bases dels Crèdits de Cooperació Municipal, que es repartixen entre els centres sostinguts amb fons públics
0
0
Educació transferirà en els pròxims dies 155.000 euros als centres escolars per a actuacions socials i de manteniment
Educació transferirà en els pròxims dies 155.000 euros als centres escolars per a actuacions socials i de manteniment

La Regidoria d'Educació transferirà en els pròxims dies als centres escolars sostinguts amb fons públics un total de 155.000 euros que serviran per a finançar actuacions educatives, socials, i de manteniment i millora de les instal·lacions. L'edil de l'àrea, Maite Moreno, ha informat que "la Junta de Govern Local va aprovar ahir les bases dels denominats Crèdits de Cooperació Municipal, que es repartixen entre els 20 centres locals d'ensenyament que impartixen 2n cicle d'Educació Infantil, Primària, Secundària i Formació de Persones Adultes".

Moreno ha explicat que "el repartiment d'estos fons es realitza en funció de la població escolar de cada centre i de les activitats que desenvolupen en benefici de la comunitat".

Dels 155.000 euros d'estos Crèdits de Cooperació, 45.525,52 euros es destinen a la realització d'activitats educatives i culturals, com a eixides col·lectives pedagògiques, extraescolars de formació i intercanvis escolars. En este punt, la regidora ha aclarit que "enguany hem fet un reajustament i incrementat l'import destinat a este mòdul, l'A, ja que hem observat que en el curs anterior molts centres han traspassat fons d'altres apartats a este".

A finançar projectes que donen resposta a les necessitats socioeconòmiques de les famílies en l'àmbit escolar es destinaran 44.068,74 euros. En este mòdul, s'inclouen, per exemple, ajudes individuals a aules matinals o de menjador, prestacions de transport per a alumnat exclòs de les subvencions autonòmiques, ajudes per a la participació en eixides escolars de treball, i projectes a favor de persones i col·lectius menys afavorits.

Així mateix, es transferiran 60.405,70 euros als centres per al manteniment ordinari i millores de les seues instal·lacions; mentre que amb els 5.000,04 euros restants es costejarà el traslladat de l'alumnat al Parc Infantil de Trànsit.

Moreno ha recordat que "a través d'estos Crèdits de Cooperació, any després de l'any l'Ajuntament dona suport i contribuïx amb l'educació local posant a la disposició dels centres, i per extensió de les famílies, fons perquè puguen desenvolupar activitats que complementen els currículums escolars de l'alumnat, que milloren les instal·lacions i infraestructures, i també que ajuden a les famílies que amb necessitats".