Discurs institucional de Toni Pérez «La Constitució no és el problema, és la solució»

Benidorm ret homenatge a les entitats i institucions per la seua labor realitzada durant el període de confinament
0
0
Toni Pérez dona lectura al discurs institucional del Dia de la Constitució a Benidorm.
Toni Pérez dona lectura al discurs institucional del Dia de la Constitució a Benidorm.

L'auditori Julio Iglesias, adaptat a les mesures de seguretat enfront de la COVID-19, reunix la societat benidormera en gran dia de la Carta Magna

L'auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera ha acollit l'acte amb què la ciutat de Benidorm ha commemorat el Dia de la Constitució espanyola, amb un aforament adaptat a totes les mesures de seguretat enfront de la COVID-19.

A l'esdeveniment, presidit per l'alcalde, Toni Pérez, han assistit, els diputats nacional i autonòmic, Agustín Almodóbar i Manuel Pérez Fenoll; i el director general de Turisme de la Generalitat, Herick Campos. Regidors dels tres grups municipals, membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i una àmplia representació de la societat civil benidormera.

La celebració ha servit per a retre homenatge als servicis sanitaris, policials i tots aquells de caràcter essencial per la seua labor realitzada durant el període de confinament establit per l'Estat d'Alarma, a causa de l'alerta sanitària, donant compliment a l'acord plenari municipal del 30 de novembre, subscrit per tots els regidors.

En nom dels homenatjats, la directora del Centre de Salut Pública de Benidorm del Departament de Salut de la Marina Baixa, Teresa Revilla, ha agraït el reconeixement de la ciutat de Benidorm i, especialment "l'esforç realitzat l'Ajuntament" per a pal·liar la crisi sanitària. Revilla s'ha mostrat esperançada perquè prompte "podrem disposar d'una vacuna" que ens ajudarà a superar l'actual situació.

Discurs institucional de l'alcalde

A continuació, Toni Pérez, ha donat lectura al discurs institucional en el qual ha traslladat" en nom de tota la corporació i de tot el poble de Benidorm, el condol i les condolences a les famílies de les víctimes de la COVID-19". L'alcalde ha insistit en la gratitud de la ciutat cap a "quants mantenen viva la flama de l'esperança i la vida de la nostra ciutat", homenatjats en este dia per la ciutat i a "tots, habitants de Benidorm" que "han complit i complixen exemplarment per a posar fi a esta pandèmia", referint-se especialment "als majors, però també a les nostres xiquetes i xiquets, el futur de Benidorm i d'esta nació".

Toni Pérez ha apostat per "renovar el nostre compromís amb la Carta Magna" en el quaranté segon aniversari de la seua promulgació. L'alcalde ha recordat que la Constitució "representa la unitat en la diversitat, i que la concòrdia i el consens de llavors ens van portar la llibertat i la prosperitat de hui", destacant "el bon sistema democràtic" que viu hui el país.

Davant les "temptatives" amb què alguns pretenen "afeblir el marc constitucional", l'alcalde ha valorat els preceptes de la Constitució de 1978 que han de continuar guiant "les passes d'esta gran nació que és Espanya", Pérez ha fet especial èmfasi en el fet que "la Constitució no és el problema. La Constitució és la solució". És "el nostre major patrimoni comú", criticant "honestament" la "situació d'assetjament a la qual està sent sotmesa en els últims temps".

Toni Pérez ha detallat que la Carta Magna assenyala que la monarquia parlamentària és la forma política de l'estat. Que la Constitució es "fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació espanyola". Que "el castellà és la llengua espanyola oficial". I que el Rei és "Cap de l'Estat" i "símbol de la seua unitat i permanència". Aspectes que hui "estan sotmesos a fustigació en l'esfera de la política".

La Constitució com a garantia de convivència

L'alcalde ha reiterat que la Constitució "continua garantint la nostra convivència dins de l'estat social i democràtic de dret que, com a poble sobirà, ens vam donar" i ha insistit que "no és el problema, és la solució" enfront dels qui intenten modificar articles com els que tracten de la llibertat d'expressió (art. 20); de l'ensenyament (27); o la "independència de la justícia sotmesa únicament a l'imperi de la Llei" (117).

Finalment, Toni Pérez, ha agraït la labor realitzada durant el confinament imposat per l'Estat d'Alarma per "persones, col·lectius i entitats que s'han significat pel seu lliurament i agosarat esforç cap a la població" que, en l'àmbit local, han sigut hui guardonats. L'alcalde ha realitzat una crida "a tots" perquè "mai obliden la seua obligació amb la Constitució, amb el país i amb la societat espanyola" i s'ha citat amb la ciutadania a una pròxima celebració de "molta més concòrdia i alegria" per a continuar vetlant "per la salut del nostre poble i treballant per Benidorm perquè, de nou, siga la pàtria de la felicitat, la millor ambaixadora del turisme i, a través d'ell de la Marca Espanya".

Homenatge a institucions i entitats

Abans del seu discurs institucional, Toni Pérez, ha saludat als representants de cadascuna de les institucions i entitats homenatjades i els ha fet lliurament d'un diploma de reconeixement. La primera a rebre-ho ha sigut la Policia Local de Benidorm, representada pel comissari cap, Juan Fuertes i l'agent José Llorca Pérez. Després d'ells, el Cos Nacional de Policia, representat pel comissari cap, Ceferino Serrano; el Destacament de Trànsit de la Guàrdia Civil, pel cap de destacament, Juan Isidro Palomares; el Consorci de Bombers de la Marina Baixa, per sotsoficiala Santiago Rivera i sergent, Jaime Llorca; Comandament d'Operacions Especials, pel general de brigada, Raimundo Rodríguez; Unitat Militar d'Emergències (UME), pel tinent coronel Olaf Clavería; Protecció Civil, pel cap de l'Agrupació, José Fuster: Servicis Socials de l'Ajuntament, per Dolores Lillo i Elisa Piqueres; Servicis Tècnics Municipals, per Jerónimo Llinares i Batiste Rostoll; Cos funcionarial i laboral de l'Ajuntament, per president de la Junta de Personal, Francisco Ángel González i pel president del Comité d'Empresa, Eduardo Martín; Servici Municipal de Neteja Viària, pel coordinador Matías Romá i Isabel Calvo; Servici Municipal de neteja de dependències, per l'encarregat general, Santiago Baeza-Rojano i la presidenta del comité d'empresa, d'OHL-Ingesan, Vicenta Pérez; Servici Municipal d'Aigua Potable ETAP Benidorm, per la cap de producció, Marina Hernández i per l'operador de producció d'Hidraqua, Sebastián Galiano: Servici Integral de gestió de Platges de Benidorm, RA Benidorm, per Miguel Ángel Díaz-Regañón i Lázaro Miras; Servici Públic Auto-taxi Benidorm, pel seu president José Antonio Gómez i per la secretària de Ràdio Taxi Benidorm, Isabel Fernández; Avanza- Llorente Bus, pel cap d'operacions, Juan Carlos Gonzaga; Caritas Diocesana, pel sacerdot Pedro Crespo i Paula Mota; Creu Roja, per la presidenta del seu Comité Local, Mara Martínez i per Vicente Fernández; Residència i Centre de Dia de Persones Majors Dependents de Benidorm, per la psicòloga Montserrat García; i el complex Ciutat Patrícia Sènior Resort, per Bàrbara Acevedo.

Així mateix, també s'ha reconegut la labor de les empreses acreditades per a la prestació del Servici d'Ajuda a domicili Anneke, per la seua directora Duly Estruch i la administadora Lisette de Leeuw; Atentia, per Josefa Llinares i Alfonso Vílches; Dandelion, per Nadal Pérez i Andrés Savall; Marinasa, per Pilar Moreno i Amanda, Fonts; Ens importa, per Vicente Saval i Dolores Guardiola; Proega, per Luis Moreno; Hospital IMED Llevant; pel seu director mèdic, Brunño Meola i per la directora d'infermeria, Elena López: Hospital Clínica Benidorm, per la directora internacional de HCB, Ava Vasbinder i per l'adjunt a la direcció general, Eduardo Manuel Burguero; la delegació a Benidorm del Col·legi Oficial de Farmacèutics d'Alacant, per Iván Quart; la Fundació Visit Benidorm, per Leire Bilbao; la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (XAC) de Benidorm, pels voluntaris Rubén González i Rita Arnaudas; i, finalment, el Departament de Salut de la Marina Baixa, representat per la directora del Centre de Salut Pública de Benidorm, Teresa Revilla.