Descendixen un 12% les denúncies presentades per ciutadans estrangers a Benidorm

Les xifres trasllades per la Policia Nacional sobre el SATE, indiquen que cauen les denúncies malgrat incrementar-se el nombre de persones ateses
0
0
Descendixen un 12% les denúncies presentades per ciutadans estrangers a Benidorm
Descendixen un 12% les denúncies presentades per ciutadans estrangers a Benidorm

El nombre de denúncies interposades en el Servici d'Atenció al Turista Estranger (SATE) van descendir en 2019 un 12% respecte a l'any anterior, segons les dades traslladades pel Cos Nacional de Policia (CNP) durant la reunió de seguiment d'este servici, celebrada divendres passat i en la qual van participar, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez; i el Comissari de Benidorm, Ceferino Serrano. A més, des de 2017 el descens de denúncies presentades per ciutadans estrangers a través del SATE assolix el 23%.

L'alcalde ha indicat que "estes dades corroboren que l'elevada percepció de seguretat que tenen els turistes, i que supera el 94% en els diferents indicadors dels quals disposem, es correspon amb la realitat de la ciutat". Així mateix, ha destacat que "el nombre de denúncies ha baixat un 23% en dos anys, a pesar que s'ha incrementat el volum de persones que acudixen al SATE per a realitzar consultes o tràmits varis".

Concretament, el nombre de persones ateses en 2019 respecte a dos exercicis anteriors "ha augmentat un 25%; un creixement que atribuïm a dos qüestions fonamentals: al fet que este servei és cada vegada més conegut entre els turistes que viatgen a la nostra ciutat; i en haver traslladat el SATE al cor de la zona d'allotjament i oci dels turistes estrangers, el Racó de l'Oix.

Segons les xifres globals facilitades pel CNP, en 2017 el SATE va parar atenció a 3.422 persones. En 2018, i ja amb les noves instal·lacions operatives en el Racó de l'Oix, la xifra es va elevar a 3.932 persones; i en 2019, van anar 4.281.