Demà dimecres, cinqué lliurament del programa 'Menjadors a casa' que promou l'Ajuntament de Benidorm

L'alcalde agraïx les donacions d'aliments d'empreses i particulars, exemple de solidaritat, que fan possible esta iniciativa
0
0
Demà dimecres, cinqué lliurament del programa 'Menjadors a casa' que promou l'Ajuntament de Benidorm
Demà dimecres, cinqué lliurament del programa 'Menjadors a casa' que promou l'Ajuntament de Benidorm

El programa municipal gratuït 'Menjadors a casa' prepara el seu cinqué lliurament que efectuarà demà dimecres dia 6 de maig. L'objectiu continua sent, ha explicat l'alcalde Toni Pérez, "atendre tot l'alumnat dels col·legis públics de Benidorm empadronats en la localitat, proporcionant-los un servici de menjador com el que reben durant el curs en els seus centres educatius; i alleujar la situació de moltes famílies".

'Menjadors a casa' és una iniciativa de la Xarxa Municipal de Garantia Alimentària que va començar els seus lliuraments el 7 d'abril i que han continuat els dies 17, 22 i 29 d'abril. El dimecres 6 de maig, es produirà el cinqué lliurament. "El programa estarà actiu –ha confirmat l'alcalde– mentre dure la suspensió de l'activitat acadèmica decretada per la crisi de la Covid-19".

Per al repartiment d'estos menús, l'Ajuntament ha habilitat punts de lliurament atesos per voluntaris de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC) de l'Ajuntament de Benidorm i personal municipal en tots els barris de Benidorm. En funció de la ubicació del centre escolar de l'alumne, les famílies han d'acudir tant a la Casa del Fester, com al centre social José Llorca Linares, Escola Infantil Municipal Les Caletes i els CEIP El Murtal, Ausiàs March i Els Tolls. El repartiment es realitza entre les 09.00 i les 13.30 hores.

Cada família rebrà, com en els anteriors lliuraments, un lot setmanal de menús equilibrats compost per primers i segons plats, fruita, lactis i aigua. Tots els menús són sense glútens i refrigerats poden consumir-se en els següents vint dies. En esta ocasió inclouen una borsa de xocolate desfet, després de la donació efectuada per l'empresa Marcos Tonda, que anirà tant a este programa "Menjadors a casa" com a la línia d'ajuda a Càritas.

Este programa municipal atén a més de mil beneficiaris de les beques de menjador que no estan sent atesos per la Conselleria d'Educació, incloent-hi a menors beneficiaris de la beca tipus Al fet que han tingut incidències en la recepció dels 'vals de compra' de la conselleria i a altres menors reportats pels mateixos centres escolars, tots ells empadronats a Benidorm.

L'alcalde Toni Pérez ha agraït "molt sincerament les donacions que estan efectuant empreses i particulars per a poder desenvolupar esta iniciativa solidària de Benidorm que ens ajuda a superar la crisi social deslligada per la crisi sanitària".