Cultura convoca les ajudes per a les escoles de música i educands, per a les quals es reserven 33.000 euros

Entre les despeses que es poden finançar estan els derivats de l'adequació de les aules a la normativa sanitària per la Covid-19
0
0
Cultura convoca les ajudes per a les escoles de música i educands, per a les quals es reserven 33.000 euros
Cultura convoca les ajudes per a les escoles de música i educands, per a les quals es reserven 33.000 euros

La Regidoria de Cultura, en col·laboració amb l'àrea d'Educació, ha convocat una nova edició de les ajudes municipals per a les escoles de música i educands. L'edil de Cultura, Jaime Jesús Pérez, ha explicat que "enguany, a l'hora de llançar estes subvencions, s'ha parat atenció a l'esforç fet per les entitats musicals de la ciutat per a adequar les seues aules a la normativa sanitària per la Covid-19 i garantir així la seguretat de l'alumnat, per la qual cosa l'import d'esta subvenció també podrà destinar-se a les despeses derivades d'aqueixa adequació d'espais".

Pérez ha assenyalat que "per a esta convocatòria d'estes ajudes s'han reservat 33.000 euros, preveient una subvenció màxima per entitat musical d'11.000 euros, tal com s'establix en les bases aprovades hui per la Junta de Govern Local".

A més de per a costejar les despeses per l'adequació de les aules a la nova normativa sanitària, l'import concedit podrà destinar-se a finançar la mateixa escola, l'adquisició i reparació d'instruments i equips informàtics o per a cobrir els desplaçaments relacionats amb la seua activitat.

Igual que en anteriors convocatòries, "estes ajudes estan dirigides a les entitats musicals de Benidorm amb escola de música i educant", i "la quantia concedida a cadascuna dependrà de criteris objectius com el nombre d'alumnes educands, la plantilla de la mateixa banda i el còmput anual de despeses vinculades a l'escola".

Pérez ha recalcat que "les societats musicals de Benidorm duen a terme una important labor divulgativa de la cultura musical participant en els actes socials, culturals, festius i institucionals que se celebren al llarg de l'any a la ciutat, i també a través d'activitats pròpies".

"Però a més –ha afegit–, estes entitats també duen a terme una àmplia acció educativa en formar a les seues escoles a les noves generacions de músics i és, justament, a aqueixa labor pedagògica a la qual l'Ajuntament contribuïx des de 2016 a través d'estes ajudes, que l'any passat van fregar els 31.000 euros".

Segons dades aportades pel regidor de Cultura, "entre les tres societats musicals de Benidorm sumen en total més de 400 educands, que es formen per a ser músics en les nostres bandes, molts dels quals passen al Conservatori Municipal de Música 'José Pérez Barceló', sent un actiu molt important en la cultura del municipi".