Conclou el programa de Foment d'Ocupació EMCORP de l'Ajuntament de Benidorm

Ha comptat amb una subvenció del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, Labora
0
0
Conclou el programa de Foment d'Ocupació EMCORP de l'Ajuntament de Benidorm
Conclou el programa de Foment d'Ocupació EMCORP de l'Ajuntament de Benidorm

S'ha sol·licitat una nova subvenció que incrementa la quantia en un 40%

El programa de Foment d'Ocupació va finalitzar el 31 de maig. L'Ajuntament de Benidorm va rebre una subvenció del Programa d'Iniciativa Social–EMCORP, a través del Servici Valencià d'Ocupació i Formació Labora, per a la contractació de persones desocupades, d'almenys 30 anys, per un import de cent mil euros.

A través d'este programa d'Iniciativa Social un total de deu treballadors han desenvolupat diferents tasques. Cinc oficials de segona han dut a terme accions de condicionament d'espais urbans per a millorar l'accessibilitat; és el cas d'actuacions de rebaixada de voreres en diferents carrers de la zona dels Tolls.

També han finalitzat el seu contracte dos treballadors ocupats en tasques de manteniment en dependències municipals, centres socials i poliesportiu de Foietes.

En este programa també han intervingut professionals titulats: un arquitecte ha revisat expedients de llicències d'obres, un arquitecte tècnic ha donat suport a la Regidoria d'Urbanisme i un enginyer tècnic d'Obres Públiques ha realitzat un estudi sobre ordenació del trànsit i mobilitat en el Racó de L'Oix i adjacents.

El programa EMCORP està subvencionat per LABORA, a través de fons procedents del SEPE (Servici Públic d'Ocupació Estatal), afavorint d'esta manera l'accés de les persones desocupades del municipi de Benidorm al mercat laboral. L'import de la subvenció va ascendir a 101.586, 94 euros.

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, ha destacat que "a través de la posada en marxa d'este programa d'Iniciativa Social, els treballadors contractats han augmentat la seua experiència laboral, al mateix temps que han dut a terme obres i servicis d'interés general i utilitat pública per al municipi de Benidorm".

Gómez ha assenyalat que "la Covid-19 no ha impedit que estos treballadors continuaren desenvolupant les seues funcions, alguns en modalitat teletreball i la resta de manera presencial, adoptant les mesures de seguretat i higiene oportunes". La regidora va avançar que el seu departament ha sol·licitat noves subvencions per a potenciar esta iniciativa. La més immediata suposa "un increment del 40%, fins als 141.880 euros, amb la idea de contractar més persones desocupades del municipi en uns moments en què cal redoblar els nostres esforços per a tractar de millorar l'ocupació entre els ciutadans de Benidorm".

En este programa els contralts són a jornada completa.