La cerimònia inaugural marca l'inici oficial de la 26a edició de la Costa Blanca Cup, amb més de 4.000 jugadors

L'alcalde dóna la benvinguda als jóvens esportistes en una gala en la qual es va homenatjar el club femení més antic d'Espanya
0
0
La cerimònia inaugural marca l'inici oficial de la 26a edició de la Costa Blanca Cup, amb més de 4.000 jugadors
La cerimònia inaugural marca l'inici oficial de la 26a edició de la Costa Blanca Cup, amb més de 4.000 jugadors

L'edició 26a de la Costa Blanca Cup, el torneig internacional referent de futbol base, ja ha començat a rodar. L'auditori Julio Iglesias del Parc de l’Aigüera va acollir anit la cerimònia inaugural del torneig, en el qual participen més de 4.000 jugadors de 15 països. Un torneig que es disputarà fins a este dissabte en les instal·lacions esportives de Benidorm i d'altres set localitats de la província, fonamentalment de la Marina Baixa.

L'alcalde, Toni Pérez, va donar anit la benvinguda als participants, que prèviament havien desfilat per la primera línia de la platja de Llevant i que al costat dels seus familiars van omplir l'auditori, en el qual també es trobaven la regidor d'Esports, Mariló Cebreros; diversos regidors de la corporació municipal; i Fernando Brotons, director de Tour-Sport, empresa organitzadora del torneig.

En nom de la ciutat, Pérez va traslladar als participants que “Benidorm està encantada de tenir-vos ací”, i també “d'acollir un torneig com la Costa Blanca Cup” que és “exemple de convivència i d'inclusió, i que des de la seua primera edició, fa ja 26 anys, ha apostat fermament per l'esport femení”. De fet, en la mateixa gala es va homenatjar el club femení de futbol més antic d'Espanya: el CD Camporrobles. L'alcalde va entregar una placa commemorativa a les integrants del club, entre les quals es trobava Ruth García, actual jugadora del Llevant UD i de la Selecció Espanyola i Ambaixadora d'esta edició de la Costa Blanca Cup.

Un castell de focs artificials va posar punt final a la gala, en la qual també es van veure dos espectacles de ball. 

Número de l'edició de 2019

En esta 26 Costa Blanca Cup, amb més de 4.000 futbolistes, tenen representació 15 països, destacant el debut de Taiwan, que amplia a més de 65 la llista de nacions que han participat en el torneig des de la seua primera edició. Així, equips procedents del Brasil, els Estats Units, Anglaterra, Escòcia, Irlanda del Nord, França, Islàndia, Noruega, Portugal, Bèlgica, el Marroc, el Japó i la Xina. Enguany els països amb major representació són els Estats Units (17 equips), Islàndia (8 equips) i el Japó (7 equips).

Un any més, la Costa Blanca Cup donarà visibilitat a les categories femenines, presents en el torneig des de la seua primera edició. A esta edició acudeixen 400 jugadores repartides en 26 equips de 5 països: els Estats Units, Islàndia, el Japó, Anglaterra i Espanya.

Per cinqué any consecutiu la Costa Blanca Cup inclou la modalitat CB Inclusivament perquè els futbolistes amb discapacitat intel·lectual participen de la competició, de l'ambient d'un torneig i de l'experiència de la convivència al costat d'altres futbolistes i contribuir a la seua integració. Hèrcules CF i CD Tenerife s'estrenen al costat de Llevant UD i Elx CF que repeteixen, disputant-se les trobades en el Guillermo Amorhui i demà.

Un altre dels puntals de la Costa Blanca Cup és el futbol sala, que enguany compleix el seu 15 aniversari amb la major participació de la història del torneig: augmenta un 30% respecte a 2018 per a aconseguir 81 equips i quasi un miler de jugadors. A més se celebra un ‘clínic’ formatiu impartit pel seleccionador de Guinea Equatorial, Ricardo Íñiguez, i el capità de la selecció guineana, Roberto Tobe.

El torneig es disputa en huit seus: Benidorm, Altea, Calpe, La Nucia, Polop, la Vila Joiosa, l'Alfàs el Pi i Alacant. Les finals de les diferents categories es retransmetran per ‘streaming’.