Benidorm tindrà un circuit verd que unirà La Cala amb la Colònia Madrid

Ferrocarrils de la Generalitat adequarà el trajecte com a contraprestació a la cessió d'uns terrenys on construirà els seus tallers
0
0
Benidorm tindrà un circuit verd que unirà La Cala amb la Colònia Madrid
Benidorm tindrà un circuit verd que unirà La Cala amb la Colònia Madrid

Benidorm tindrà un nou circuit verd que permetrà passejar o anar amb bicicleta des de la Colònia Madrid fins a La Cala, sense trànsit rodat. Així ho ha anunciat hui el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, després de l'acord aconseguit per la coroporación municipal amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), empresa pública que explota el TRAM, que rebrà a canvi la cessió d'una xicoteta part de l'aparcament públic dissuasiu on construirà els seus nous tallers..

La intenció d'FGV és disposar d'"una zona on poder tindre estacionat algun tramvia" perquè "davant qualsevol incidència, poder aconseguir tot el que és la Línia 9 del TRAM que unix Benidorm amb Dénia", ha aclarit González de Zárate, per a "així arribar més ràpidament" i poder substituir, arribat el cas, qualsevol unitat avariada.

L'Ajuntament cedirà a l'empresa pública una xicoteta part de l'aparcament dissuasiu confrontant de l'Avinguda Beniardà, pròxim a l'estació del 'trenet'. Estacionament que continuarà disposant de suficient espai per a prestar servici a veïns i visitants. A canvi, l'empresa pública adequarà el camí que ix del mateix punt perquè puguen gaudir-lo "els qui practiquen la carrera a peu, circulen amb bicicleta o, simplement, vulguen fer-se una passejada".

El nou sender tindrà un ample de cinc metres, "estarà habilitat per a poder ser utilitzat davant qualsevol emergència", ha indicat González de Zárate. Podran circular per ell, per exemple, "els bombers en cas d'incendi" i discorrerà "des de l'avinguda de Beniardà fins a la confluència del Poliesportiu de Foietes, el Guillermo Amor", en una primera fase.

Este seria el primer trajecte d'un anell verd que envoltaria la part est de la ciutat cap a La Cala en estudi. González de Zárate ha matisat que "ja s'està parlant amb Ferrocarrils perquè des d'este punt del poliesportiu" es puga continuar el sender mediambiental "fins a la confluència amb el baixador de Terra Mítica, en la zona de l'Avinguda Joan Pau II". Esta actuació es convertiria en una vertadera "passarel·la" per a Benidorm, perquè la ciutadania "gaudisca del medi ambient". "Els veïns de la Cala podran traslladar-se a la Colònia Madrid i els de la Colònia Madrid a la Cala" i tot això sense cotxes pel mig.