Benidorm testarà en l'Horta fanals intel·ligents alimentats amb plaques solars i amb control de moviment

S'han asfaltat camins d'arena mentre operaris municipals inicien una "segona ronda" de neteja
0
0
Pellicer i González de Zárate al costat d'alguns veïns en l'Ermita.
Pellicer i González de Zárate al costat d'alguns veïns en l'Ermita.

Els veïns de l'Horta de Benidorm han mantingut este matí una sessió de treball amb els regidors de Participació Ciutadana, Ana Pellicer; i Obres, Espai Públic i Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, emmarcada dins de la campanya de proximitat que realitza l'Ajuntament. En la trobada i posterior recorregut per les diferents zones del barri també han participat representants de l'Associació de Veïns i els vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario.

Esta és la segona ocasió en què veïns i regidors es veuen les cares en l'Horta. En la primera, a l'agost, es va posar damunt la taula un llistat de peticions ja ateses per l'Ajuntament. L'Horta és un barri "molt peculiar –recorda Ana Pellicer– les seues necessitats no són les mateixes que les del Barri antic de la ciutat", i s'han centrat "en la neteja de camins, senyalització, il·luminació o seguretat".

Pellicer ha destacat "la bona sintonia" amb els veïns, la qual cosa demostra que les visites periòdiques són "una molt bona eina de treball que servix per a conéixer de primera mà què és el que necessiten els barris". Sobre este tema, González de Zárate ha recordat que "s'han asfaltat camins que eren d'arena", cobert clots i s'han netejat tots. També ha assenyalat que s'ha iniciat una "segona ronda de neteja i hui mateix els operaris municipals estan en el camí de pujada al cementeri".

El regidor d'Obres ha posat l'accent en la reivindicació veïnal de la rotonda en l'encreuament de l'Estanquet, en procés de replanteig que "en uns mesos, quan tinguem una nova reunió en el barri, estarà totalment executada". Respecte a la il·luminació, González de Zárate ha anunciat "un nou projecte d'enllumenat". La iniciativa es testarà amb la instal·lació de quinze fanals intel·ligents "alimentats amb plaques solars, la qual cosa ens permetrà estalviar energia". Una iniciativa innovadora perquè farà possible "realitzar un control de moviment i pujar, per exemple, la intensitat lumínica quan passe la gent o un vehicle".

En el matí de hui també s'han tractat problemes puntuals relacionats amb les parades d'autobús, o la numeració d'edificis. Els veïns de l'Horta també presentaran noves propostes a través del Consell Veïnal. Finalment, Ana Pellicer ha anunciat que divendres que ve, 7 de febrer, a les 9.00 hores, hi haurà una reunió amb l'associació de Ciutat Jardí-Saladar a la qual ha convidat "a tot aquell que es vulga sumar" per a analitzar les actuacions municipals i "abordar noves propostes entre tots".