Benidorm testa un projecte pilot per a evitar que els xiquets es perden en la platja

0
0
Benidorm testa un projecte pilot per a evitar que els xiquets es perden en la platja
Benidorm testa un projecte pilot per a evitar que els xiquets es perden en la platja

Drops funciona amb localitzadors instal·lats en una polsera que informen de la ubicació a través d'una aplicació

El sistema sorgix dels laboratoris de Dinapsis i els usuaris poden provar-ho de forma gratuïta en la ludoteca de Llevant

L'Ajuntament de Benidorm està testant de la mà de l'empresa concessionària de l'aigua, Hidraqua, un projecte pilot per a evitar que els xiquets es perden en la platja. Es tracta un projecte basat en el sistema Drops, uns localitzadors en forma de polsera submergible que es col·loca als xicotets i que envia una alarma al telèfon intel·ligent' dels progenitors o acompanyants del menor en cas que este abandone el perímetre de seguretat prèviament fixat.

L'alcalde, Toni Pérez; l'edil de Platges, Lorenzo Martínez; i el gerent d'Hidraqua en la província d'Alacant, Miguel Ángel Benito, han presentat hui este sistema, que ha sorgit dels laboratoris de Dinapsis, el centre d'innovació i tecnologia que les empreses Hidraqua i Suez han obert recentment a Benidorm.

Les polseres i l'aplicació que les acompanyen estan en fase de proves i funcionen a través de la xarxa de tele lectura de l'empresa en un radi fitat entorn de la ludoteca i a la biblioplatja de Llevant. Durant les pròximes setmanes, "totes les persones que ho desitgen poden utilitzar estes polseres de forma gratuïta", ja que únicament hauran d'aportar un dipòsit de 5 euros que se'ls reintegrarà quan retornen el dispositiu.

En este període de prova "volem que la gent ens diguen quins errors o quines fallades" veuen en l'aplicació i "com entenen que es pot millorar", ha indicat Benito, que ha avançat que en una següent fase de desenvolupament "es vol implementar este servici en les tres platges de Benidorm" i també augmentar les seues prestacions per a "a través d'Internet vore el recorregut que ha seguit el xiquet una vegada fora del radi d'acció marcat".

Tant el regidor de Platges com el responsable d'Hidraqua han coincidit que la platja de Llevant és el millor escenari per a testar este pilot, ja que és el lloc "amb major concentració de gent" i disposa d'una infraestructura com la ludoteca.

Martínez ha assenyalat que este sistema aprofundix "en l'aposta que estem fent per les noves tecnologies aplicades a incrementar la seguretat a les platges", i que se suma al dron que empra la Secció de Platges de la Policia Local.

L'alcalde, per la seua banda, ha incidit que amb esta actuació Benidorm seguix en "la primera línia d'eixa revolució que ens ha de portar a ser destinació turística intel·ligent", basada en la innovació, la tecnologia i l'accessibilitat.