EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

11:02 AM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvols alts

SO 35km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Cultura i Educació conviden a col·legis i instituts a participar d'esta activitat en els seus propis centres el 21 de desembre

Benidorm se suma al 'Dia més Curt' amb tres projeccions gratuïtes per a diferents públics

12 desembre 2017
Benidorm se suma al ‘Día más Corto’ con tres proyecciones gratuitas para diferentes públicos

Hi haurà projeccions en l'Aula de Cultura de la Fundació Caixa del Mediterrani i en la Biblioteca Central.

Benidorm se suma enguany a la celebració de 'El Dia més Curt' (ED+C), una jornada que anualment es desenvolupa el 21 de desembre per a donar a conéixer el curtmetratge espanyol al gran públic, i que en l'àmbit nacional està organitzada pel Ministeri de Cultura, la Coordinadora del Curtmetratge, l'Institut Cervantes i l'Acadèmia de Cinema. La regidora de Cultura, Ana Pellicer, i la directora de producció i distribuïdora Beatriz Hernández, han informat que Benidorm participarà en esta cinquena edició de l''ED+C' amb tres sessions de projeccions gratuïtes dirigides a diferents tipus de públic.

La primera d'elles es realitzarà, amb la col·laboració de la Fundació Caixa Mediterrani, en l'Aula de Cultura que l'entitat té en l'Albereda de l'Alcalde Pedro Zaragoza en horari d'11.00 a 13.00 hores. Pellicer i Hernández han explicat que esta projecció matinera "està enfocada sobretot a la gent gran, amb curtmetratges protagonitzats per actors de més de 60 anys", si bé l'accés és lliure a qualsevol espectador amb independència de l'edat. En este mateix espai es desenvoluparà una projecció a poqueta nit, de 19.00 a 21.00 hores, amb un programa més ampli, però enfocat a adults.

Els més xicotets també tindran la seua particular projecció en la Biblioteca Central, de 17.00 a 19.00 hores. Hernández ha indicat que per a esta projecció s'optarà per curtmetratges "animats i sense diàleg, d'uns quants minuts de durada, i de fàcil comprensió per a xiquets a partir dels 3 o 4 anys". La regidora de Cultura ha detallat que s'ha optat per portar esta activitat per a xiquets a la Biblioteca Central, ja que "els més xicotets estan acostumats a acudir a la mateixa per a participar d'activitats infantils com contacontes".

La responsable de Cultura ha indicat que des de l'Ajuntament es vol que esta activitat de promoció cinematogràfica arribe al públic més gran possible, atenent el "component cultural" de la iniciativa. Per açò, les Regidories de Cultura i Educació han enviat correus electrònics als col·legis i Instituts d'Ensenyament Secundari (IES), així com a l'Escola Oficial d'Idiomes perquè se sumen a esta activitat i duguen a terme projeccions en els seus centres.

Referent a açò, Pellicer ha detallat que l'organització de l''ED+C' ha dissenyat diversos programes de curtmetratges, per la qual cosa "cada centre pot seleccionar la temàtica de les obres que vol exhibir i la franja d'edat, podent-la adaptar a matèries que estiguen abordant en les aules". A més, també hi ha "projeccions en francés i anglés".

L'any passat es van aconseguir les 346 mostres en l'àmbit internacional, inclosos altres països europeus i llatinoamericans; una xifra que "esperem superar enguany", segons Hernández. En estos moments, a més d'una setmana per a la celebració de l''ED+C' hi ha ja confirmades 316 mostres.

'ED+C'

La d'enguany és la cinquena edició de l''ED+C'. Durant tot el 21 de desembre, i coincidint amb el solstici d'hivern, les entitats organitzadores habiliten una plataforma en línia que permet l'accés gratuït durant 24 hores a 250 curtmetratges. Per a poder visionar estes obres i organitzar mostres públiques o privades només cal registrar-se en la web www.eldiamascorto.com.

Curtmetratge espanyol

En l'última la indústria del curtmetratge espanyol ha aconseguit més de 5.000 premis internacionals, tenint presència en els principals festivals cinematogràfics del món, entre ells els Oscars.