Benidorm reobri àrees de joc infantils i zones biosaludables i inicia la parcel·lació de les seues platges

Les instal·lacions esportives a l'aire lliure també han représ l'activitat per a la pràctica individual o per parelles
0
0
Benidorm reobri àrees de joc infantils i zones biosaludables i inicia la parcel·lació de les seues platges
Benidorm reobri àrees de joc infantils i zones biosaludables i inicia la parcel·lació de les seues platges

El mercat ambulant municipal es reobri este dimecres al 50%, amb la instal·lació de les parades parelles

L'Ajuntament de Benidorm ha reobert hui les àrees de joc infantils i zones bio saludables dels parcs i espais verds de la ciutat; i ha iniciat la parcel·lació de les platges, segons ha traslladat l'alcalde, Toni Pérez, que ha informat d'estes mesures als grups de la Corporació en una junta de portaveus.

Toni Pérez ha assenyalat que "en atenció a la nova situació sanitària s'ha decidit reobrir les àrees infantils i les zones bio saludables, coincidint amb la reobertura de les instal·lacions esportives municipals a l'aire lliure marcada per la resolució dictada el passat 26 de febrer per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública". L'alcalde ha recordat que les àrees de joc infantils, espais bio saludables i zones de cal·listènia "estaven clausurades i precintades des del passat 25 de gener a la vista de les mesures enfront de la Covid-19 dictades en aquell moment per la Generalitat Valenciana".

"Ara, davant l'alçament d'unes certes restriccions a la Comunitat Valenciana i sobretot davant la baixa incidència del virus a la nostra ciutat, tornem a posar estos espais a la disposició de la ciutadania, apel·lant sempre a la prudència i responsabilitat en el compliment de les mesures de seguretat higienicosanitàries per part dels usuaris", ha apuntat l'alcalde després d'incidir en què "des de l'Ajuntament es mantindrà la desinfecció diària d'estos espais redoblant els esforços en este àmbit i en la vigilància i supervisió per a garantir el gaudi d'estes instal·lacions i servicis".

Sobre les tasques d'adequació de les platges, Toni Pérez ha indicat que "els treballs de parcel·lació han començat a primera hora del matí en la zona del Racó de l'Oix cap al Torrejó" i "es completaran al llarg dels pròxims dies". Per a no generar molèsties entre els usuaris en les hores de major afluències, les tasques de col·locació de les parcel·les es realitzaran en horari de 06.00 a 12.30 hores.

Toni Pérez ha recordat que divendres passat el ple va aprovar "la configuració de les platges i els servicis a prestar en les mateixes durant els mesos de març i abril, seguint el model de platges segures implantat el passat estiu i que tan bons resultats i acolliment va tindre entre els usuaris". Una configuració que recull la parcel·lació dels arenals de Llevant, Ponent i Mal Pas, davant l'evolució favorable de la pandèmia i el previsible increment de persones a la platja durant este període, en el qual inclouen dos moments vacacionals importants com el pont de San José i la Setmana Santa.

Respecte als servicis, fins al 30 d'abril s'ha previst "un increment del servici de vigilància i salvament", format per un màxim de 19 efectius i en el qual s'inclouen embarcació i ambulància; "un reforç de la neteja" a peu de platges i cales en torns de matí i vesprada complementant l'habitual servici nocturn; i l'obertura dels punts de platges accessibles del Parc d'Elx i del carrer Múrcia en horari de 10.30 a 14.30 hores.

Instal·lacions esportives municipals

Com ja es va avançar divendres passat, hui s'ha représ l'activitat en les instal·lacions esportives municipals a l'aire lliure seguint les limitacions establides per la Generalitat. Així, este matí s'han reobert les pistes d'atletisme, tenis, frontenis i petanca de la Ciutat Esportiva Guillermo Amor i les pistes de tenis i pàdel del Palau d'Esports l'Illa de Benidorm.

Des de hui està permesa la pràctica d'activitat esportiva individual o per parelles, quedant limitat a un màxim de 4 persones, mantenint sempre la distància física de seguretat, podent incloure's, en eixes condicions, un professional monitor.

La població en edat escolar d'Infantil i Primària, fora de l'horari escolar, podrà desenvolupar activitats esportives grupals i entrenaments a l'aire lliure amb fins a quatre esportistes, en grup estable, sense contacte físic i amb distància de seguretat. Sempre sense públic i els acompanyants no podran romandre en ni en les instal·lacions ni als voltants, pregant-se s'eviten les aglomeracions a l'hora de deixar i recollir als menors en les instal·lacions.

Així mateix, continuen suspeses totes les competicions, activitats i esdeveniments esportius organitzats per entitats públiques o privades, en totes les categories i modalitats esportives, excepte les competicions esportives d'àmbit autonòmic que atorguen un dret d'ascens a campionats o competicions d'àmbit estatal i les imprescindibles per a obtindre la classificació oficial per a campionats d'àmbit estatal.

Continuaran tancades, per a l'ús de la població en general, les instal·lacions esportives cobertes i tancades de titularitat pública o privada (pavellons, pistes tancades, centres esportius, gimnasos) amb excepció de les quals siguen necessàries per al desenvolupament de les competicions específiques.

Totes les activitats esportives acabaran a les 21.30 hores, tenint en compte que a les 22.00 hores la ciutadania ha d'estar en els seus domicilis

Mercat ambulant

En la junta de portaveus convocada hui per l'alcalde també s'ha abordat la situació del mercat ambulant municipal de Mercasa. Així, s'ha decidit que "el mercat ambulant torne a obrir les portes al 50% este dimecres, dia 3, arrancant esta primera jornada amb les parades parelles d'alimentació i tèxtil". De cara a la setmana vinent, s'instal·laran els llocs imparells mantenint-se esta alternança fins que s'alcen les actuals restriccions d'aforaments marcades per la Generalitat.

L'alcalde ha apuntat que "aprofitant la suspensió temporal del mercat ambulant, el mes passat es va procedir a la col·locació d'una tanca en tota la façana del recinte que dona al Parc de Foietes, amb l'objectiu d'embellir i preservar el recinte, així com millorar el control dels accessos a este espai durant la celebració del rastre setmanal".