Benidorm renovarà les infraestructures hídriques del Salt de l'Aigua aprofitant l'obertura del nou vial del complex escolar

L'actuació l'assumix la concessionària i es desenvoluparà en paral·lel a l'obra municipal de millora d'esta zona educativa
0
0
Benidorm renovarà les infraestructures hídriques del Salt de l'Aigua aprofitant l'obertura del nou vial del complex escolar
Benidorm renovarà les infraestructures hídriques del Salt de l'Aigua aprofitant l'obertura del nou vial del complex escolar

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat hui el projecte per a renovar totes les infraestructures hídriques del complex escolar del Salt de l'Aigua aprofitant l'obertura del nou vial d'eixida d'esta zona educativa. El regidor d'Obres i Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, ha explicat que el traçat d'este nou vial "interferia amb conduccions de la xarxa municipal d'aigua i també del Canal Baix de l'Algar, per la qual cosa encarreguem a la concessionària del servici, Hidraqua, que elaborara una memòria per a vore les possibles actuacions per a resoldre eixes interferències i millorar el servici en la zona, salvant així deficiències com les que actualment es donen en la xarxa de pluvials".

Eixe projecte ha sigut valorat en 519.983,03 euros, que assumirà la mateixa concessionària amb càrrec al fons de renovació d'infraestructures, i que "s'executarà en paral·lel a l'obra municipal d'asfaltat i obertura del nou vial". Una obra municipal inclosa en el Pla d'Asfalt, amb el qual s'està invertint prop d'un milió d'euros, fonamentalment en el complex escolar del Salt de l'Aigua i en el tram final de l'avinguda Comunitat Valenciana".

En fer coincidir totes dos actuacions, "limitem les molèsties a un únic moment".

L'edil ha indicat que "es tracta d'una obra important", ja que "renovem la xarxa existent, ampliant-la en aquells punts on és necessari, millorant el servei en el complex escolar del Salt de l'Aigua i la xarxa municipal". Concretament, a través d'este projecte es generarà "una nova conducció d'aigua potable" que discórrega en paral·lel al nou vial, "s'instal·laran dos col·lectors d'aigües pluvials i a ampliar la xarxa actual", i es deixa la zona condicionada "per a, per exemple, no afecte la construcció de futures infraestructures o edificis educatius".

De Zárate ha destacat que l'execució de tot este projecte permetrà anul·lar el col·lector de sanejament que en estos moments creua "el pati del CEIP Gabriel Miró", en el qual "havíem de foradar vegada que calia fer alguna reparació". D'esta forma, este col·lector serà substituït per un altre al costat del nou vial i només s'utilitzarà en cas de fallada o avaria del principal.

Pla Asfalt

L'Ajuntament ha destinat prop d'un milió d'euros a un Pla d'Asfalt que se centre, principalment, en el complex escolar del Salt de l'Aigua i en el tram final de l'avinguda Comunitat Valenciana. L'actuació més important és l'arranjament de tot l'asfaltat existent i la creació del nou vial, que connectarà el carrer Barca del Bou –que es prolonga gràcies a la recent construcció d'un pont- amb l'accés al complex. D'esta forma, els dos carrils del carrer de la Nau Llondro serviran d'entrada al recinte escolar, mentre que l'eixida s'efectuarà a través del nou vial, duplicant-se la capacitat. Recordar que diàriament acudixen a este complex educatiu prop de 5.000 alumnes de dos col·legis públics, quatre Instituts d'Ensenyament Secundari, l'Escola Oficial d'Idiomes i la UNED.