Benidorm reconeix el lliurament de María Zaragoza Lloret a la ciutat i a les causes socials amb la distinció Veïna Exemplar 2018

El guardó està impulsat pel Consell Veïnal i complix ja huit edicions
0
0
Benidorm reconeix el lliurament de María Zaragoza Lloret a la ciutat i a les causes socials amb la distinció Veïna Exemplar 2018
Benidorm reconeix el lliurament de María Zaragoza Lloret a la ciutat i a les causes socials amb la distinció Veïna Exemplar 2018

Benidorm ha reconegut este dimarts el lliurament de María Zaragoza Lloret a Benidorm, a la seua ciutadania i a les causes socials amb la concessió del 'Premi Veí Exemplar 2018', que anualment impulsa el Consell Veïnal. El lliurament d'esta distinció ha tingut lloc en el Saló de Plens de l'Ajuntament en un acte presidit per l'alcalde, Toni Pérez; la regidora de Participació Ciutadana, Ma. Jesús Pinto; i els vicepresidents primer i segon del Consell Veïnal, Fernando Montes i Christian Corriani; i al que han assistit, entre altres, membres de la corporació, representants de diferents entitats socials, culturals i empresarials, responsables dels Cossos i Forces de Seguretat, familiars de la guardonada, premiats en anteriors edicions, i veïns i veïnes.

L'alcalde ha assegurat que María Zaragoza Lloret "ha sigut exemplar sempre en tota la seua trajectòria vital" bolcant "la seua actuació en les persones", i l'ha definit com "una dona de profundes conviccions, valenta, compromesa i pionera de molts moviments socials d'ajuda als qui més ho necessiten".

Concretament, ha sigut membre fundadora de Creu Roja a Benidorm i, des de la seua engegada, és integrant de Càritas Parroquial i de l'Associació Contra el Càncer; així com membre de diverses confraries, de l'Associació Cultural i Recreativa La Barqueta i de l'Associació de Veïns del Centre Històric. Cambrera de la Mare de Déu del Sofratge, també ha sigut presidenta de les Festes Majors Patronals i pregonera en diferents festes autòctones i tradicionals. A més, ha estat lligada als Scouts i va ser fundadora del partit Aliança Popular, sent una de les dos regidores de la primera legislatura democràtica.

Pérez ha afirmat que la Veïna Exemplar 2018 marca "l'amor per Benidorm", "el camí que molts aspirem fer" i "l'horitzó que molts anhelem aconseguir"; i ha destacat que María Zaragoza Lloret "ha inculcat" en els seus familiars" els "valors" de compromís i solidaritat.

L'alcalde, que també s'ha referit a la professió de mestra de María Zaragoza Lloret i al seu vessant com a empresària, ha recalcat "l'encert" del jurat d'esta edició del Premi Veí Exemplar, que es confirma en "el ple absolut" que ha registrat este migdia el Saló de Plens.

La guardona, per la seua banda, ha reconegut sentir-se torbada pel reconeixement i totes les mostres d'afecte rebudes; ha indicat que "és un honor" i "un orgull" obtenir este premi; ha agraït la seua iniciativa al Consell Veïnal; i ha avançat que continuarà bolcada en les causes solidàries. Sobre estes, ha afegit, que "no han significat un sacrifici, sinó un plaer".

María Zaragoza Lloret ha recordat a tots els assistents que "en menys d'un mes comencen els *Festes *Majors *Patronals, en les quals seguirem fent poble".

També ha intervingut en l'acte, un dels néts de la guardonada; i s'han escoltat diverses peces interpretades al piano per Pamela Carolina Pérez Heredia, professora del Conservatori Municipal de Música 'José Pérez Barceló'.

El jurat d'esta edició del Premi, que ha estudiat i baremat les diferents candidatures, ha estat compost per sis membres, entre ells Antonio Gonzaga i Eusebi Chiner, Veí Exemplar en 2012 i 2017 respectivament.

A més d'Antonio Gonzaga i Eusebi Chiner, en edicions anteriors s'ha reconegut amb el Premi Veí Exemplar a Francisco Fenoll, Francisco Alvado, Carmen Cerdà, Ma. Rosa González i Juan José García –tots dos a títol pòstum–, i Casimiro Vila.