Benidorm ratifica la idoneïtat de la parcel·la oferida per al nou centre de salut del Racó

0
0
Benidorm ratifica la idoneïtat de la parcel·la oferida per al nou centre de salut del Racó
Benidorm ratifica la idoneïtat de la parcel·la oferida per al nou centre de salut del Racó

Conselleria ha demanat que es confirme que en el solar es pot construir un centre del voltant de 2.650 metres quadrats

L'Ajuntament de Benidorm ha ratificat la idoneïtat de la parcel·la oferida a la Conselleria de Sanitat per al nou centre de salut del Racó de l'Oix al carrer Zamora, al costat dels camps de futbol Antonio López. Els informes dels tècnics d'Arquitectura, Enginyeria i Sanitat confirmen que urbanísticament la parcel·la s'adequa a les característiques del centre previst ara per Conselleria: un edifici del voltant de 2.650 metres quadrats.

L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que els informes responen a un escrit remés per Conselleria a la fi de desembre. En eixe escrit, Sanitat assenyala que "el programa funcional del nou centre de salut de data 17 de novembre de 2014 ha sigut actualitzat en data 24 de novembre del 2016 per a arreplegar les necessitats actuals de la prestació sanitària en la zona, estimant-se una superfície construïda total del nou centre de 2.650 metres quadrats".

En eixe mateix escrit, Conselleria assenyala que de cara a la redacció del projecte i posterior execució de l'obra precisa que es garantisca "la integració del nou centre en l'estructura urbana", i que s'asseguren "els accessos adequats" i "l'existència dels servicis urbanístics que vaja a requerir".

Referent a açò, l'informe d'Arquitectura arreplega que la construcció del centre de salut en la parcel·la municipal oferida i en els termes proposats per Conselleria és "totalment viable ambient, urbanísticament i sanitàriament"; mentre que l'àrea de Sanitat apunta que "no hi ha cap inconvenient" perquè el centre de salut es construïsca al solar del carrer Zamora, que disposa d'una superfície de 3.558 metres quadrats.

Des d'Enginyeria s'han indicat les condicions que haurà de reunir el nou edifici –el projecte del qual és competència de Conselleria- per a adaptar-se a les exigències del PATRICOVA, i s'han inclòs els informes de les empreses subministradores de servicis sobre les instal·lacions d'aigua, llum, telefonia i gas existents o a realitzar.

L'alcalde ha assenyalat que "tots estos informes ja s'han remés a València", i ha afegit que "ara, com el 2014, s'està sent diligent per a atendre els requeriments de Conselleria perquè com més prompte millor esta done llum verda al nou centre de salut del Racó de l'Oix, comence a treballar al projecte i l'edifici siga una realitat al més prompte possible perquè és una necessitat".

Referent a açò, ha indicat que l'últim temporal de pluges ha evidenciat que "l'actual centre de salut no oferix les millors condicions", la qual cosa ha portat al govern local –a l'espera del nou edifici- a incloure recursos en el pressupost municipal per a 2017 per a atendre les actuacions més urgents que milloren la seua imatge i confort. "Hem inclòs una partida de 45.000 euros per a tractar d'atendre algunes de les necessitats més peremptòries" que presenta el centre, on el temporal de pluges i vent de gener van provocar goteres i el despreniment d'una part de la façana.