EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

15:24 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Intervals de núvols

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

35%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Benidorm porta energia 100% renovable a totes les instal·lacions i edificis municipals

06 octubre 2017
Benidorm lleva energía 100% renovable a todas las instalaciones y edificios municipales

L'Ajuntament evita així l'emissió de més de 6.000 tones de CO₂ anuals

Tota l'energia elèctrica que consumixen els edificis municipals de Benidorm des del passat 1 d'octubre "té origen 100% renovable", segons ha informat l'alcalde, Toni Pérez, que ha detallat que a partir d'ara el consum de l'Ajuntament "generarà zero emissions de CO₂ a l'atmosfera, evitant l'emissió de més de 6.000 tones anuals" d'este gas.

L'alcalde ha explicat que "el contracte s'ha realitzat de forma derivada a la mercantil Iberdrola a través de la Central de Compres de la Diputació d'Alacant", i ha aclarit que encara que el cost d'esta energia neta és superior al de l'electricitat convencional, amb prou faenes en uns mesos es compensarà eixe augment relatiu de la factura gràcies a la implementació de noves mesures d'estalvi energètic.

Pérez ha destacat que la implantació d'energia 100% en tots els centres públics municipals "contribuïx a un entorn més sostenible i habitable", seguint així "la important línia de treball que s'està desenvolupant en esta matèria i que recentment ens ha valgut de dos reconeixements de primer nivell".

El primer edil s'ha referit en primer lloc al segon premi assolit en la Setmana de Mobilitat Sostenibilitat de la Generalitat Valenciana a compte dels itineraris escolars assegurances, així com al guardó rebut ahir de mans del Ministeri Medi ambient en la 7a Setmana de la Mobilitat Sostenible. L'alcalde ha recordat que en esta última, Benidorm ha obtingut el segon premi després d'enfrontar-se a més de 460 ciutats, entre elles les grans capitals del país.

Segons ha traslladat l'alcalde, les mesures de foment de la mobilitat sostenible, unides a la implantació dels projectes pilot de *wifi, els 'beacons', la gestió eficient dels rentapeus i el monitoratge de la qualitat de l'aigua convergixen "en una idea clara del que volem per al Benidorm del demà".

Pérez ha recalcat que eixa idea "de com ha de ser el Benidorm del futur" està plasmada en l'estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI), a la nova convocatòria d'ajudes a la qual es presentarà l'Ajuntament, i passa necessàriament per fer de la ciutat una Destinació Turística Intel·ligent (DTI).