Benidorm planifica un servici especial de neteja des de Setmana Santa a principi d'estiu

El reforç no augmentarà la factura que abona l'Ajuntament i suposarà la contractació de 4 i 8 operaris
0
0
Benidorm planifica un servici especial de neteja des de Setmana Santa a principi d'estiu
Benidorm planifica un servici especial de neteja des de Setmana Santa a principi d'estiu

L'Ajuntament promourà campanyes de conscienciació i col·laboració ciutadana per a mantindre Benidorm més net.

La Regidoria de Neteja Viària ha programat "servicis especials" per a actuar amb major intensitat en diferents llocs de la ciutat i aconseguir així "que Benidorm oferisca la seua millor imatge de cara a la temporada alta que comença la setmana vinent Santa", tal com ha explicat l'edil de l'àrea, Arturo Cabrillo.

Cabrillo ha aclarit que este servici especial està valorat en poc més de 97.000 euros, un import que no augmentarà la factura que abona l'Ajuntament a l'empresa concessionària del servici, ja que el mateix "està disponible dins de l'actual contracte de neteja viària". A més, es contempla un reforç de 4 i 8 nous operaris respecte al servici actual, així com quatre màquines més per a l'aigualeig, paviments especials, llavat d'alta pressió i eliminació de xiclets. Els treballs cobriran totes les necessitats específiques de cada barri que, segons Cabrillo, "s'han pogut planificar ara gràcies a la definició del servici que es va aprovar en el ple del passat 25 de març".

Dins dels servicis extraordinaris, destaca la intensificació prevista dels aigualejos i la rentada de contenidors, a causa de la gran quantitat d'obres en la via pública i a un hivern especialment calorós. Quant a les neteges especials, s'inclouen els paviments tacats per lixiviats en zones de contenidors; neteja de xiclets, excrements d'ocells i altres taques en el paviment; les taques d'orins en el mobiliari urbà, fanals i parets; així com la neteja especial dels paviments per als vianants poliments.

També es realitzaran servicis especials en zones no previstes en el servici ordinari, en les quals només s'actua de forma puntual. Així, s'actuarà en zones d'atracció turística com La Creu, entorn dels diferents aparcaments dissuasius de recent creació, als parcs canins, en les zones pavimentades de parcs i jardins, i en les cunetes i marges de camins públics.

Les tasques de neteja aniran acompanyades d'una major vigilància per a promoure "embrutar menys". Per a això, Cabrillo ha explicat que "hi haurà major vigilància i control d'excrements de mascotes, més vigilància en zones conflictives i també en el compliment d'horaris". A més es realitzaran campanyes de conscienciació i col·laboració ciutadana en matèria de retirada d'estris, residus reciclables, residus especials, etc.

L'organització d'estos treballs contempla actuar de 14.00 a 18.00 hores, ja que són els horaris de menor activitat comercial i turística, per a complementar així els servicis ordinaris que es presten diàriament de 22.00 a 6.00 hores. Cabrillo ha subratllat a més que "per a aconseguir major eficiència realitzarem neteges de xoc en cada barri amb tractaments en profunditat per a eliminar taques o brutícia de qualsevol naturalesa".

També amb caràcter especial, es realitzarà una neteja dels vials d'accés a Benidorm, en les zones de cunetes i vores de la calçada, amb la finalitat de "millorar la primera impressió de la ciutat que tenen tots els nostres visitants en unes dates turístiques tan importants", va subratllar Cabrillo.