Benidorm participa en l'Industry Digital Talk com a referent DTI i les seues propostes post Covid

Toni Pérez destaca la importància de la digitalització per a la governança i les iniciatives Benidorm DTI+Segura: Patti Recovery, Covid-19 ON i Benidorm Beach Safety
0
0
Toni Pérez.
Toni Pérez.

En la trobada, organitzada per Fitur, han participat Segittur, Paradores, Making Science, Google, Iberia i Ifema

L'alcalde de Benidorm ha participat este matí en la trobada Industry Digital Talk que sobre Turisme ha organitzat IFEMA, a través de FITUR, moderada per la seua directora, María Valcarce, i amb més de mil dos-cents professionals inscrits.

Estos fòrums de debat exploren les diferents estratègies que forçosament s'han dut a terme per efecte de la COVID-19 i donen a conéixer les previsions del sector emmarcant-se en la premissa de servir de nucli d'inspiració, trobada i gestió de xarxes per al sector, tenint com a eixos la digitalització i la transformació que demanda, en esta ocasió el Turisme, noves respostes de cara a la nova realitat.

En les seues exposicions, Toni Pérez ha destacat el paper de la tecnologia en les iniciatives que escomet l'Ajuntament de Benidorm per a la governança de la ciutat destinació turística en esta situació amb els efectes d'una crisi sanitària que ha transitat socialment i econòmicament, afectant notablement la indústria turística.

Ha reivindicat l'alcalde de Benidorm "la necessitat de generar confiança en la destinació", en absoluta consonància amb els plantejaments de tots els participants.

Sota els eixos de la gènesi de la confiança i les millors pràctiques de governança, a preguntes de la moderadora, Toni Pérez ha posat com a exemples les iniciatives municipals de la gestió del cicle integral de l'aigua que amb la col·laboració de Dinapsis Lab, d'Hidraqua, ha aconseguit importants resultats en la "reducció de consums, la posada en marxa d'un pla d'Emergències i, en estos moments, l'eina City Sentinel per a la detecció de la Covid en aigües fecals".

També ha assenyalat l'alcalde "l'aposta en conjunt de tot el sector per protocols que minimitzen el possible impacte" en els establiments turístics que ha portat a l'Ajuntament i a Visit Benidorm a plantejar, enfront de les auditories, "una declaració responsable amb una llista de control per subsector perquè es puguen entendre millor les normes UNE i aplicar-les". Pérez he posat l'accent que "es tracta d'un compromís de tot el sector per a complir els protocols i potenciar la imatge de seguretat de la destinació".

I en eixe capítol de segells de seguretat ha emmarcat l'alcalde, en gestió d'espais públics, el Pla Integral de Platges, materialitzat a través de la proposta Benidorm Beach Safety "que compta amb el primer Pla de Contingència d'Espanya dissenyat per a platges, a més d'un Pla d'emergència i dels distintius de banderes blaves".

Finalment, Toni Pérez ha mostrat la seua confiança que Fitur 2021 "siga el lloc idoni per a comprovar les tendències del sector i comprovar in situ, com a primera fira després d'esta pandèmia, quina és la nova realitat del turisme".

En esta trobada els ponents han destacat el tremend impacte de l'episodi en els sectors que graviten entorn de l'activitat turística, els ensenyaments que s'han obtingut del confinament i els processos de digitalització, així com les expectatives que desperta eixa nova realitat que a poc a poc es veu avançar. Tots han coincidit en la necessitat d'un tractament o una vacuna i en què la resiliència del sector no és homogènia, havent-hi sectors, com l'aviació, que tardaran a recuperar-se.

Enrique Martínez Marín, president de Segittur, ha destacat en les seues intervencions les diferències entre els enfocaments, que són polítiques públiques, i les eines, que són aplicacions de tecnologia. Martínez va animar a posar en context enfocaments i tecnologies en funció de les realitats de les destinacions. La clau, va assenyalar, és detectar els problemes i aplicar-los gestió, professionalitat, la norma tècnica existent i la tecnologia per a la seua resolució; i va posar com a exemple excel·lent a Benidorm i la seua acció sobre les platges.

Óscar López, president de Paradores, ha explicat l'operatiu de la cadena estatal per a reactivar-se i les condicions en què ho ha fet, apostant per una reactivació progressiva del mercat, al mateix temps que indicava que la nostra és una indústria dissenyada per a atendre 84 milions de turistes, indicant que necessitem el turisme internacional. Juan Cierco, director corporatiu d'Iberia, va assenyalar les dificultats de les aerolínies –sense avions, no hi ha turisme– i la molt lenta eixida del sot actual que s'albira. Va demanar Cierco rebaixar les taxes aeroportuàries i evitar-les al turista, manifestant ser optimista a curt termini i realista a mitjà i llarg termini.

Martínez Aguilar, director executiu de Making Science, i Jon Recacoechea, Industry Manager Travel de Google, van assenyalar l'avanç en digitalització que ha suposat este procés i les oportunitats que oferix, al mateix temps que van insistir que ara els usuaris són més experts i molt més exigents, proliferant les cerques per immediatesa partisca este estiu. Javier Blanquer, director de Màrqueting i Estratègia Digital d'Ifema, va assenyalar l'impuls a l'estratègia digital que dona FITUR amb multitud de solucions en el context digital, però sense oblidar el contacte entre professionals.

I a eixe contacte es va referir la directora de Fitur, María Valcarce, emplaçant a tots a la qual serà la primera fita important del Turisme en 2021 on es podrà evidenciar eixa nova realitat aplicable al turisme.