Benidorm obri el Parc d'Elx per a facilitar el desenvolupament de diversos actes de les Festes Majors Patronals

El públic podrà seguir com cada any des del parc l'escenificació de la troballa de la Mare de Déu, al mateix temps que s'afavorix l'organització de l'ofrena
0
0
Benidorm obri el Parc d'Elx per a facilitar el desenvolupament de diversos actes de les Festes Majors Patronals
Benidorm obri el Parc d'Elx per a facilitar el desenvolupament de diversos actes de les Festes Majors Patronals

Es Castell també s'obrirà parcial i provisionalment

L'Ajuntament de Benidorm obrirà hui totalment al trànsit el Parc d'Elx per a facilitar el desenvolupament de diversos actes de les Festes Majors Patronals, fonamentalment l'escenificació de la troballa de la Mare de Déu del Sofratge i la posterior romeria i ofrena a la patrona. D'esta forma, el públic podrà, com és habitual, seguir l'escenificació des de la zona de passeig del parc, on cada any es concentren centenars de persones per a viure este acte, declarat en 2015 d'Interés Turístic Autonòmic. A més, l'obertura del parc descongestionarà el carrer Alcalde José Such, des d'on part el romiatge en honor a la Verge del Sofratge, afavorint així el desenvolupament de l'acte.

L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que la remodelació integral del Parc d'Elx, obra inclosa en el projecte de 'Millora de l'Accessibilitat Universal', està "pràcticament acabada mancant unes xicotetes rematades que s'executaran una vegada finalitzades les Festes". "Hem considerat convenient posar ja este espai íntegrament a la disposició de la ciutadania per a no incomodar el desenvolupament de dos actes tan importants de les nostres Festes com la Troballa i l'Ofrena, i també la desfilada de carrosses que el dimecres partix des d'aqueix mateix punt del carrer Alcalde José Such", ha agregat.

També un altre enclavament emblemàtic de Benidorm, Es Castell, es reobrirà coincidint amb les Festes, encara que en este cas serà "de manera parcial i provisionalment". L'alcalde ha assenyalat que "tots els festers que participen en l'Ofrena a la patrona es desplacen posteriorment a les places de Castelar i Es Castell. Per això, possibilitarem que accedisquen as Castell i puguen gaudir d'este enclavament privilegiat". Pérez ha indicat que "les obres d'esta intervenció arqueològica, finançada amb fons europeus i que ha permés aflorar restes molt interessants de l'antiga fortalesa, no està acabada al 100%, per la qual cosa es mantindran tancades les escales d'accés a la Replaceta del Castell".

L'alcalde ha aclarit que "encara que el termini per a acabar totes dos obres venç a final de mes, hem volgut que la ciutadania poguera gaudir d'estos dos enclavaments tan emblemàtics per a Benidorm amb anterioritat, i no hi ha millor moment per a això que coincidint amb els nostres dies grans, amb nostres *Festes *Majors *Patronals".
Esta vesprada, la delegació japonesa visita les instal·lacions de Dinapsis Lab. Per a completar la visió de treball Smart Destination exposada hui en la Smart Office de l'Ajuntament de Benidorm.