Benidorm obri dimarts que ve la sol·licitud de plaça per a les escoles infantils municipals i el SAPI

L'oferta de vacants és de 222 places de 0 a 2 anys, a les quals se sumen les aules de P2 habilitades en quatre col·legis
0
0
Benidorm obri dimarts que ve la sol·licitud de plaça per a les escoles infantils municipals i el SAPI
Benidorm obri dimarts que ve la sol·licitud de plaça per a les escoles infantils municipals i el SAPI

El tràmit es farà de manera telemàtica fins al 30 d'abril a través de la Seu Electrònica, sense necessitat de certificat digital

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Benidorm obri dimarts que ve, 13 d'abril, el termini per a sol·licitar plaça en les tres escoles infantils municipals –Fontanelles, Els Caletes i El Tossalet– i en el Servici d'Atenció a la Primera Infància (SAPI) Nanets. La regidora d'Educació, Maite Moreno, ha informat que "l'oferta provisional per al curs 2021/2022 d'Infantil de 0 a 2 anys en la xarxa municipal és de 222 vacants per a famílies amb menors nascuts en els anys 2019, 2020 i 2021".

El nombre de vacants provisionals es distribuïx en 16 places d'Infantil de zero anys; 127, per a P1; i 79 places d'Infantil de dos anys per a xiquets i xiquetes nascuts en 2019. No obstant això, "en funció de la demanda hi ha possibilitat d'ampliar l'oferta inicial en una unitat més de pàrvuls d'un any o de P2".

Moreno ha aclarit que l'oferta global de les tres escoles infantils municipals és major a les places oferides, si bé part dels llocs escolars ja estan ocupats per alumnes escolaritzats en cursos anteriors que han confirmat la seua matrícula i que al setembre pujaran de nivell.

Igual que en anys anteriors, "es podrà sol·licitar plaça per als 'no-nats' el naixement dels quals estiga previst abans del 30 d'abril", data en què finalitza el termini ordinari de sol·licitud d'admissió.

La regidora d'Educació ha recalcat que "el procés de sol·licitud de plaça a les escoles infantils i en el SAPI es farà de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament (https://sede.benidorm.org/inicio)". Moreno ha recalcat que "per a facilitar al màxim este tràmit no serà necessari disposar de certificat digital". A més, "les famílies que manquen de mitjans tecnològics comptaran amb ajuda per a la tramitació electrònica en el Centre d'Informació Juvenil, situat en la plaça de Ses Majestats els d'Espanya, en horari de 09.00 a 14.00 hores". És important que les famílies adjunten a la sol·licitud tota la documentació requerida en format PDF.

Moreno ha recordat que "a l'hora de cobrir les places s'atendrà en primer lloc les sol·licituds de les famílies empadronades a Benidorm amb una antiguitat d'almenys dotze mesos ininterromputs. Seguidament, serà el torn de les famílies empadronades des de fa menys d'un any; i en última instància, si quedaren vacants, s'atendrien les sol·licituds de les famílies que residixen en altres localitats". Així mateix, ha aclarit que "en cas que la demanda supere l'oferta de places, només s'inclourà en la llista d'espera oficial a les famílies empadronades a Benidorm".

La responsable d'Educació ha explicat que "a causa de les circumstàncies especials derivades de la pandèmia, enguany no s'han organitzat Jornades de Portes Obertes a les escoles infantils municipals i el SAPI. En el seu lloc, s'han preparat vídeos informatius, perquè les famílies coneguen les instal·lacions i servicis dels quals disposen i que en els pròxims dies podran estaran disponibles en l'apartat d'Educació de la web municipal juntament amb tota la informació detallada sobre el procés d'admissió, característiques, recursos i dotacions de cada escoleta".

El període de sol·licitud estarà obert fins al 30 d'abril. Les llistes provisionals es publicaran el 24 de maig, obrint-se un termini de tres dies per a reclamacions. El 3 de juny es publicaran les llistes definitives, a les quals es podrà al·legar fins al 8 de juny. Cada centre fixarà la data de matrícula.

Oferta de la Conselleria d'Educació per a P2

Al marge de l'oferta municipal, Moreno ha recordat que Benidorm "compta amb 72 places 'extra' de pàrvuls de dos anys, per a xiquets i xiquetes nascuts en 2019, a les aules habilitades a este efecte en els col·legis Aitana, Vasco Núñez de Balboa, Mestre Gaspar López i Puig Campana. L'edil ha aclarit que "la sol·licitud de matrícula per a estes aules serà el mateix establit per Conselleria per al segon cicle d'Educació Infantil i Primària, del 25 de maig al 2 de juny".