Benidorm, líder mundial Smart Destination: una delegació japonesa visita la ciutat

L'alcalde, Toni Pérez, rep en la Smart Office a representants de la Japan Travel Bureau Foundation
0
0
Benidorm, líder mundial Smart Destination: una delegació japonesa visita la ciutat
Benidorm, líder mundial Smart Destination: una delegació japonesa visita la ciutat

Una delegació de la Japan Travel Boureau Foundation encapçalada per la seua CEO, Yuichi Yamada, al qual acompanyen els directius tècnics Mikoko Arzama i Takahiro Hawa al costat de tècnics del complex turístic nipó Aizu Wakamatzu, desenvolupen al llarg del dia de hui una sèrie de visites tècniques i formatives a Benidorm, acompanyats pels professors Josep Ivars i Francisco Femenía de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant.

Des de la JTB Foundation desenvolupen un estudi sobre la realitat de les Destinacions Turístiques Intel·ligents per al Ministeri d'Economia japonés i després d'una àmplia anàlisi de possibilitats mundials s'han decantat per l'experiència Smart a la Xina, amb diversos exemples Smart City, i a la ciutat de Benidorm, pel seu lideratge en Smart Destination, un nivell superior i específic del concepte Smart aplicat a tot l'àmbit i concepte del turisme.

Per part de l'Ajuntament de Benidorm els ha donat la benvinguda en la Smart Office l'alcalde, Toni Pérez, i la regidora d'Innovació, Aida García Mayor. El primer edil ha destacat "la col·laboració amb la Universitat d'Alacant en el camp de l'adquisició de coneixement", agraint aqueixa col·laboració, i ha assenyalat els avantatges "de la ciutat en altura i compacta que constituïx un model d'èxit que garantix la màxima sostenibilitat".

Toni Pérez ha destacat les línies municipals de treball en innovació, tecnologia, accessibilitat, sostenibilitat i governança, incardinades ara en el conjunt dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Va incidir en què som la primera destinació turística intel·ligent certificat, que ens porta al nivell Smart Destination, i va posar èmfasi en "l'avantatge tecnològic i capacitat per a gestionar les necessitats de residents i visitants integrant-los en una ciutat eficient i amable que proporciona felicitat" que oferix la Smart Office en el conjunt Smart Destination..

A la seua arribada a Benidorm, la delegació japonesa ha mantingut una presa de contacte amb els tècnics del Invat. tur i tot seguit han visitat la Smart Office de l'Ajuntament de Benidorm on han rebut les pertinents explicacions de Celia Romero, d'Intel·ligència Turística, i Leire Bilbao, de Visit Benidorm, els qui han destacat el treball pràctic desenvolupat, elogiant la delegació nipona l'"exemple pràctic del maneig de les dades". El CEO de la JTB Foundation concloïa la seua exposició assenyalant que després de les visites realitzades fins hui, "tots tenen i manegen dades, però vostés han aconseguit l'aplicabilitat pràctica".