Benidorm invertix 150.000 euros en els cementeris de cara a la celebració de Tots Sants

0
0
Benidorm invertix 150.000 euros en els cementeris de cara a la celebració de Tots Sants
Benidorm invertix 150.000 euros en els cementeris de cara a la celebració de Tots Sants

El Verge del Sofratge disposarà d'un nou espai públic que prompte es presentarà en el Consell Assessor d'Escena Urbana

Este matí, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, la regidora de Cementeris, Ángela Llorca, i l'edil d'Igualtat, Paquita Ripoll, acompanyats per personal i tècnics de la Regidoria, han cursat una visita als cementeris municipals Verge de Sofratge i Sant Jaume, en els quals s'han realitzat recentment obres d'adequació i millora de cara a la celebració, el pròxim 1 de novembre, de la festivitat de Tots Sants.

Sobre els treballs d'adequació realitzats, l'alcalde ha assenyalat que "s'han invertit al voltant de 150.000 euros repartits entre els dos cementeris". Concretament en el Verge de Sofratge s'ha arreglat un mur "amb el risc de caiguda que estava perjudicant propietats de soterrament", la qual cosa ha suposat un desemborsament al voltant dels 35.000 euros. A més, s'han realitzat les labors pròpies de manteniment i pintura, s'ha instal·lat un nou quadre de llums i "s'han realitzat podes en els arbres que tacaven els panteons de granit roig". Entre tots dos cementeris s'han col·locat al voltant de 6.000 noves plantes ornamentals.

Pel que fa al cementeri de Sant Jaume, Toni Pérez, ha destacat el canvi de la porta de la capella i "la construcció de dos illetes de nínxols amb una inversió del voltant 90.000 euros". "També s'ha procedit –ha dit l'alcalde- a la neteja integral de la creu donada per la Confradía del Nuestro Padre Jesús Nazareno coincidint amb el seu 50é aniversari" i s'han atés treballs de pintura, il•luminació i l'arranjament de voreres.

Toni Pérez ha recordat que, després de l'enderrocament de l'antic establiment de restauració que hi havia al costat del cementeri vell, està tot preparat "perquè les àrees de lavabos i accés presten servici" i ha anunciat que el departament d'Urbanisme, en col·laboració amb Escena Urbana i Cementeris presentarà molt prompte "un magnífic treball" per a dotar a eixe nou espai "d'una nova imatge". Toni Pérez ha subratllat que esta actuació es presentarà pròximament en el Consell d'Escena Urbana per a "procedir a la seua aprovació" i per a dotar-li de pressupost "suficient" de cara a l'exercici pròxim. "Un nou espai municipal -ha incidit Pérez-, per al gaudi de tots aquells que vénen a visitar el cementeri i l'entorn del barri".

Des de la Regidoria de Mobilitat s'ha anunciat que des d'este migdia romandrà obert el vial d'accés al cementeri de Sant Jaume des de la variant de la CV30, fins al 2 de novembre.