Benidorm inicia els actes de la festivitat de la Comunitat Valenciana amb la nominació de l'avinguda 9 d'octubre

0
0
Benidorm inicia els actes de la festivitat de la Comunitat Valenciana amb la nominació de l'avinguda 9 d'octubre
Benidorm inicia els actes de la festivitat de la Comunitat Valenciana amb la nominació de l'avinguda 9 d'octubre

L'Ajuntament lliura una insígnia a tots els guardonats amb la distinció cultural 'Ciutat de Benidorm', que el dilluns rep la professora Bàrbara Alemany

Benidorm va iniciar ahir l'ampli programa d'actes dissenyat amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana amb el descobriment del monòlit de la nova avinguda '9 d'octubre'. Una via sorgida amb la construcció del Parc de Foietes i que discorre en paral·lel a l'avinguda del mateix nom.

Al voltant de les 20.00 hores, l'alcalde, Toni Pérez, i les reines major i infantil de les Festes Majors Patronals, Anna Galiana i Àngela Antón, van descobrir el monòlit del 9 d'octubre situat al començament de l'avinguda. Tot seguit, la comitiva institucional es va traslladar a l'interior del Parc de Foietes per a assistir a un concert de la Societat Musical La Nova.

El disseny d'este monòlit és obra de l'artista Miguel Bayona i també ha servit de base per a les insígnies que a partir d'enguany es lliuraran als guardonats amb la distinció cultural 'Ciutat de Benidorm'. Una insígnia que ahir varen rebre totes les persones i entitats que fins hui han sigut mereixedores d'este reconeixement. Així, l'alcalde va lliurar estes insígnies a Francisco Amillo Alegre, Rafael Doménech Pardo, Pasqual Almiñana, Miguel Ribes Sogorb, Rafael Alemany i a representants de la Societat Musical l'Illa, del col·legi públic Ausiàs March, de la Unió Musical, de la Colla de Xirimiters de la Marina, de la Taula del Bon Profit i de l'Associació Cultural Recreativa La Barqueta.

També es va lliurar una insígnia als familiars de Jaume Ferrando, José Zaragoza Pérez, José Fuster Llorens, Vicente Llorca Zaragoza, Jaume Antón i José Orozco Llorca, mentre que el Club de Pilota Benidorm no va poder assistir a l'acte per compromisos esportius. Pel que fa a la de l'erudit Pere Ma Orts i Bosch, esta passarà a formar part de la col·lecció de medalles, insígnies i reconeixements que va llegar a l'Ajuntament la seua germana, Josefina Orts i Bosch, morta fa escassos mesos.

L'alcalde va recordar ahir que la filòloga i professora de llengua anglesa Bàrbara Alemany serà la pròxima a rebre esta insígnia i la distinció cultural 'Ciutat de Benidorm' en reconeixement a la seua trajectòria pedagògica. Alemany arreplegarà tots dos en el transcurs del ple institucional previst per a este dilluns, 9 d'octubre, a les 11.00 hores al Castell.

Pérez va explicar que la idea de crear esta insígnia ha partit de la Comissió que des de l'any 2012 s'encarrega de proposar als guardonats amb la distinció cultural 'Ciutat de Benidorm', composta per les persones i entitats que han sigut reconegudes en anteriors edicions.

L'alcalde va subratllar que el d'ahir era "un dia especial" perquè va suposar també la posada de llarg del nou Parc de Foietes, un espai anomenat a convertir-se en el "centre de la vida cultural i social d'un barri molt volgut i de gent treballadora", i en el qual té la seua seu la SM La Nova.

Després de la intervenció de l'alcalde, va prosseguir el concert oferit per la Nova commemoratiu del 9 d'octubre, en el qual es van interpretar un total de huit peces.

Más imágenes: