Benidorm incrementa els fons per a l'atenció domiciliària i les ajudes d'emergència fins als 950.000 euros

El primer servici va atendre 271 usuaris durant 2019, i el segon a una mica més de mig miler
0
0
Benidorm incrementa els fons per a l'atenció domiciliària i les ajudes d'emergència fins als 950.000 euros
Benidorm incrementa els fons per a l'atenció domiciliària i les ajudes d'emergència fins als 950.000 euros

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Benidorm, que dirigix Ángela Llorca, ha incrementat en 2020 els fons per al programa d'assistència domiciliària (PAAD) i per a les ajudes d'emergència, les denominades PEI, fins a aconseguir entre totes dos els 950.000 euros. Concretament, es destinarà 500.000 euros al PAAD i 450.000 a les PEI. Llorca ha explicat que "d'esta forma augmentem en 50.000 euros la quantia per al servici d'atenció domiciliària respecte a l'any passat, i en prop de 75.000 la quantitat reservada per a les ajudes d'emergència". Totes dos quanties es van aprovar ahir en Junta de Govern Local (JGL).

L'edil ha recordat que el primer programa d'ajudes està dirigit a "costejar les despeses d'assistència que reben a les seues cases persones dependents o amb necessitats especials perquè d'esta forma romanguen en el seu entorn habitual i puguen disposar d'una major autonomia i millorar la seua qualitat de vida". En 2019 es van beneficiar d'este programa 271 usuaris, 188 van ser dones i 83 homes.

Llorca ha detallat que "part d'estes persones van rebre servicis domèstics; altres, servicis personals; i algunes tots dos" amb una assistència global de 35.282 hores. Així, segons les dades facilitades per l'àrea de Benestar Social, a causa de la prestació dual de tots dos servicis, 164 persones van rebre assistència personal i el nombre total d'usuaris d'assistència personal van ser 217.

La titular de Benestar Social ha recalcat que "progressivament, en els últims quatre anys, hem anat incrementant l'import que destinem al PAAD, passant dels 350.000 euros inicials al mig milió que s'ha reservat per a 2020.

Per a ser beneficiari d'estes ajudes és indispensable residir a Benidorm, estar empadronat com a mínim des de fa un any i tindre un dictamen favorable de la Comissió de Valoració de la Regidoria de Benestar Social, que serà la que fixe cas per cas el nombre d'hores subvencionades del programa, les tasques que s'inclouen, la intensitat i duració de l'assistència domiciliària i la quantitat total de l'ajuda.

Pel que respecta a les PEI, estes ajudes d'emergència es concedixen a persones empadronades en cas de pobresa energètica o per a l'atenció de necessitats bàsiques. Estes ajudes s'hi poden sol·licitar puntualment o bé disposar d'elles durant un temps establit. En 2019 a través de les PEI es va atendre 505 persones, amb la concessió de 671 ajudes per un import global de 375.148,60 euros.