Benidorm ha concedit ja més de 1.700 ajudes vinculades al rebut del fem per un import pròxim als 330.000 euros

La setmana vinent es completarà la resolució d'esta convocatòria d'ajudes, per a la qual s'han rebut més de 2.000 sol·licituds
0
0
Benidorm ha concedit ja més de 1.700 ajudes vinculades al rebut del fem per un import pròxim als 330.000 euros
Benidorm ha concedit ja més de 1.700 ajudes vinculades al rebut del fem per un import pròxim als 330.000 euros

L'Ajuntament de Benidorm ha concedit ja més de 1.700 ajudes directes vinculades al rebut del fem a establiments comercials, d'hostaleria i turisme o altres activitats, segons les xifres facilitades hui per l'alcalde, Toni Pérez. La comissió tècnica creada a este efecte ha resolt hui la segona remesa d'estes ajudes, que en els pròxims dies s'aprovaran en Junta de Govern Local (JGL) i que eleva a prop de 330.000 euros l'import concedit de moment en esta convocatòria.

La convocatòria estava dirigida a aquelles empreses o activitats que "es van vore afectades per tancament a conseqüència de l'estat d'alarma o les normatives posteriors", i consistia en ajudes directes de fins al 25% de l'import abonat en el rebut de la taxa de fem de 2020.

L'alcalde ha indicat que "esta convocatòria va ser una de les últimes mesures llançades des de l'Ajuntament en 2020 de suport al teixit productiu de Benidorm, que ha sigut una de les prioritats d'este govern, des que va esclatar la pandèmia". "Una convocatòria –ha aprofundit– que, igual que el Concurs d'Aparadorisme Nadalenc i l'actual 'Benidorm T'Espera' impulsats per este Ajuntament, ha tingut especial incidència sobre dos sectors molt representatius de la nostra ciutat, el de l'allotjament i l'hostaler, que estan patint durament els efectes d'esta crisi sanitària i econòmica i que fins al moment no han rebut d'altres administracions el suport esperat".

Segons les dades traslladades per l'alcalde, el nombre de sol·licituds rebudes supera les 2.000 i està previst que la setmana vinent es resolguen les una mica més de 300 pendents. D'esta manera, es completarà la tramitació d'esta convocatòria, a la qual podien concórrer les persones físiques, jurídiques i comunitats de béns amb un establiment habitual i permanent per al desenvolupament de la seua activitat econòmica, la qual va ser suspesa de manera obligatòria com a conseqüències adoptades pel decret de l'estat d'alarma, pel qual va regular el permís retribuït recuperable o per l'ordre de suspensió d'obertura al públic de l'allotjament turístic.

L'alcalde ha incidit en què "en este 2021 són ja diverses les mesures de suport al sector productiu posades en marxa per l'Ajuntament, com el concurs d'engalanament 'Benidorm T'Espera' –dotat inicialment amb 1,5 milions d'euros– o la suspensió de la taxa d'ocupació de via pública de taules i cadires per a tot enguany i des de març del 2020"; i ha agregat que "estem treballant ja en les bases per a donar viabilitat com més prompte millor a les 'Ajudes Parèntesis' a les quals s'ha sumat esta administració local i a les quals contribuirà amb prop de 790.000 euros". Així mateix, ha recordat que en el pressupost municipal s'han reservat inicialment 2,5 milions d'euros per a ajudes directes a empreses, comerços, pimes i autònoms, igual que hem reservat 2,5 milions d'euros per a destinar-ho a una nova convocatòria dirigida a les famílies de Benidorm".