Benidorm guarda un minut de silenci en memòria de les dones assassinades a Lugo i Granada

A la concentració s'han sumat el president de la diputació, Carlos Mazón, i alcaldes de localitats veïnes
0
0
Benidorm guarda un minut de silenci en memòria de les dones assassinades a Lugo i Granada
Benidorm guarda un minut de silenci en memòria de les dones assassinades a Lugo i Granada

Benidorm ha guardat este migdia un minut de silenci en memòria de les últimes víctimes de la violència masclista a Espanya. L'alcalde, Toni Pérez, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, han encapçalat una concentració a la qual s'ha sumat el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, alcaldes de les localitats veïnes i representants dels grups polítics municipals locals, treballadors públics i veïns.

Dos dones han sigut assassinades el passat cap de setmana a Lugo i a Granada. El primer cas és el d'una mare de dos fills (un d'ells menor d'edat), de quaranta-set anys que va ser trobada el dissabte sense vida en el seu domicili de la ciutat gallega. El segon, una professora, de 38 amb una filla menor, resident en la localitat granadina de Zaidín. En tots dos casos, els suposats assassins han sigut les seues respectives exparelles, tots dos van usar armes blanques i tots dos es troben ja a la disposició del jutge.

Ja són 10 les dones assassinades a Espanya en els quaranta-un dies que portem de 2020. Des que es comptabilitzen les víctimes, en 2003, sumen 1043. La Regidoria d'Igualtat ha condemnat, una vegada més, la violència de gènere i recorda a les dones que puguen trobar-se en situació de perill que l'Ajuntament de Benidorm disposa de servicis i personal especialitzat per a atendre-les. A més, s'insistix en el número de telèfon d'atenció a les víctimes de la violència de gènere, el 016, que escolta en 52 idiomes i no deixa rastre en la factura telefònica, si bé es recomana esborrar-ho del registre de cridades.